Babina roláda
Autor receptu: babav
Recept na tento zakusok mam uz od nepamati. Patri medzi najoblubenejsie u mojich "sladkojazycnikov".
12 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
Bielka zo 4 vajicok vyslahame s 2 lyzicami studenej vody a krystalovym cukrom na tuhy sneh ,do ktoreho postupne zaslahame po jednom 4 zltky.Nakoniec primiesame muku. Piskotove cesto rozotrieme na pripraveny plech vystlany pomastenym a mukou posypanym papierom .Pecieme v miernej rure.Ked je piskota upecena ,hned za tepla ju stocime do rolady , s papierom na ktorom sa piekla.Papier ztiahneme a vychladnutu roladu plnime pripravenym kremom.
- Krem:
Slahackovu smotanu uvarime s cukrom a cokoladou ,za neustaleho miesania,lebo po dosiahnuti bodu varu sa jej objem zacne prudko zvacsovat.Maslo nakrajame na male kusky a zmiesame s uvarenou cokoladovou slahackou .Po vychladnuti a opakovanom premiesani odlozime do chladnicky ,najlepsie od vecera do rana.Pred plnenim rolady vychladenu zmes vyslahame do tuha elektrickym slahacom.Treba slahat opatrne ,
aby sa krem sa nezrazil !
- Polovicou kremu natrieme rozvinutu piskotu ,zrolujeme a zvysok parizskeho kremu nanesieme na vonkajsiu plochu rolady.Vidlickou ozdobime do tvaru vlniek.