Ázijský tofu burger

Autor receptu: 2010

Ja nie som velky fanusik tofu, ale ma presvedcili ze ho asi slabo marinujem. Tak prikladam tofu marinovane v azijskej marinade zo sladkej chilli a soja omacky s avokadom a dusenou cibulkou, greckymi oharkami a lucernovymi klickami.Na toastovanom tureckom chlebe.

2
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu nakrajame na platky cca 1 cm a velkost aby sa zmestili do tureckej zemle. Pripravime si marinadu z nadrobno nakrajaneho zazvoru sojovej omacky a sladkej chilli omacky.Tofu nechame v marinade min.1 hodinu. Medzi tym si na drobno nakrajame cervenu cibulu rychlo spenime na lyzici oleja po cca 2 minutach pridame lyzicu-dve hoisin omacky a cca 1minutu prehrejeme a odlozime. Marinovane tofu na troske oleja cca 3 minuty z kazdej strany opecieme. Turecky chleba -zemlu rozkrojime a dame pod grill.Ja som rozkrojeme zemle dal na panvicu a polo na sucho opiekol -zohrial. Polotvrde avokado ( podla chuti) osupeme vyberieme kostku a nakrajame na platky pokvapkame limetkovou stavou aby nam neohnedlo. (Mame novy V krajac ) tak sme oharky nakrajali po dlzke na tenke platky . uplne tu isti sluzbu spravia tenke kolecka.
  2. Na rozkrojenu toastovanu turecku zemlu polozime platky avokada podla chute osolime pokorenime.Potom polozime tofu,zakryjeme platkami oharkov .Na ne polozime podusenu ochutenu cervenu cibulku a klicky ake mame , mi sme mali zmes zerucha a cibulka. Polejem zlahka sladkou chilli omackou (najlepsie thajskou).