Avokádový toast
Avokádový toast s vajíčkom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú
paradajku bez jadierok, najemno nasekanú
cibuľku, limetkovú šťavu, soľ, korenie a vymiešame nátierku.
- Toastový chlieb opečieme v toastovači alebo na panvici a potrieme ho pripravenou avokádovou nátierkou.
- V hrnci privedieme do varu vodu, pridáme
ocot, plameň stíšime, vareškou vodu roztočíme a pridáme do nej vajíčko, ktoré vďaka
kyslému roztoku bude držať svoj tvar. Keď
bude bielok uvarený a žĺtok stále tekutý, vajce
vyberieme a položíme na toast.
- Dva žĺtky dáme do misky na vodný kúpeľ, pridáme soľ, korenie a víno. Zmes šľaháme do
peny, aby sa uvarila, ale tak, aby sa nezrazila.
Keď je zmes hotová, odstavíme z pary a za stáleho šľahania pomaly prilievame roztopené
maslo. Na záver primiešame nasekanú pažítku a omáčkou prelejeme pripravený toast.
|