Avokádovo čokoládové fitness koláčiky

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 5. marca 2014

Tak mám tu pre vás ďalší experiment na zdravé fitness koláčiky. Múka, vajce a tuk sú v nich nahradené avokádom, ktoré má jemnú maslovú Zobraziť celý popisTak mám tu pre vás ďalší experiment na zdravé fitness koláčiky. Múka, vajce a tuk sú v nich nahradené avokádom, ktoré má jemnú maslovú konzistenciu. Odporúčam použiť čierne avokádo, pekne zrelé a trošku mäkké. Mrknite aj na môj blog www.fitnessdesserts.blogspot.sk kde nájdete ďalšie fitness dezerty - aby chudnutie do plaviek nebolo trápenie ;-)

12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
3 PL
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Avokádo prekrojíme na polovicu a lyžicou vyblabeme dužinu do misky. Pridáme kakao, cukor, vodu a prášok do pečiva. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom na hladko. Ochutnáme a keď sa nám zdá, že stále cítime avokádo, pridáme ešte kakao a cukor. Podľa vašej chuti.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 170°C teplovzdušne. Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžicou formujeme z hmoty okrúhle koláčiky. Z tejto dávky ich budete mať približne 6-7. Pečieme 12 minút.

  3. 3

    Tip: Do hmoty si môžete pridať aj kúsky horkej čokolády alebo posekaných orieškov. 1 koláčik obsahuje: 6g zdravých tukov, 0,5g bielkovín a len 3g sacharidov.

Diskusia k receptu

nika182
Mňam:) vďaka za inšpiráciu, dnes vyskúšam akurát, že osladím niečím zdravším:)
sharona
Super recept, to musím vyskúšať pre dcéru, ktorá má nízkobielkovinovú diétu a preto jej nemôžem do pečiva pridávať vajíčka ani múku. Kakao síce tiež nemôže, to vynechám, alebo skúsim Frapko (neobsahuje bielkoviny).
gabusik
uz sa zohrieva rura, som zvedava ako budu chutit, prvy krat robim take kolaciky bez muky a vajec
evanaaa
Páčia sa mi, aj pre nízke mn. sacharidov, môže ísť miesto vody aj mlieko, či nie? Zatiaľ si ukladám do KK.
sisbis
Dnes som skusala tvoj recept @Katyperry31 a som uplne sklamana:( absolutne mi nevysli, cesto bolo aj po 12 minutach akoby stale neupecene, aj ked povrch vyzeral pekne zamatovo, chut bola nahorkla a strasne sa lepili na papier na pecenie:( pouzila som vsetko ako uvadzas, len cukor som nahradila za med, moze byt to pricinou? Bola by som rada, keby si mi odpisala, nakolko sa mi recept velmi paci, dakujem.
martina111
No ja teda neviem, včera som to robila, ale vôbec sa mi nepodarili, boli akoby nedopečené. Piekla som ich 25 min, aj tak sa to rozpadalo. Boli horké, presne ako píše sisbis. Vyhodila som všetko :-(
gabusik
mne sa tiez nepodarili, rovnako ako varechackam v predchadzajucich dvoch komentaroch :( bola som velmi sklamana
ivka88
Mala som presne ten isty problem..po 10 minutach kolaciky neboli dopecene, po 20 minutach stale nedopecene, a este k tomu to kakao uz prihorelo, cize nakoniec horke...vsetky putovali do kosa ://
wansnerova
Ani mne sa nepodaril ale skusila som este raz a pridala som ovsene vlocky, rozmixovala ponornym mixerom a aj ked ostali jemne vlacne uz sa dali zjest
twilly
Takisto sa mi cesto neprepieklo, hoci som sa úplne presne držala receptu. K mojej veľkej radosti sa mi kakao neprepieklo, takže sme napokon polotekuté koláčiky zjedli lyžičkou. A chuťovo, narozdiel od formy, nesklamali.
Tiež som premýšľala, že by som v budúcnosti použila za lyžicu ovsenej múky, ale to až nabudúce. V každom prípade si na inšpirovala k nápadu, že by sa dalo spojiť avokádo s ingredienciami na čokoládu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia