Foto: palokuchki
Na Velky piatok je tu zvykom jest buchticky Hot cross buns, recept som pridala este pred dvoma rokmi http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-buchticky-hot-cross-buns-fotorec/15346-recept.html . Tento rok som to Zobraziť celý popisNa Velky piatok je tu zvykom jest buchticky Hot cross buns, recept som pridala este pred dvoma rokmi http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-buchticky-hot-cross-buns-fotorec/15346-recept.html . Tento rok som to trochu zmenila a upiekla som jeden vacsi bochnik.
príprava
na 180 °C
Suroviny
170 g |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
50 g |
|
400 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Múková pasta: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
Na potretie: | |
100 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Hrozienka s kandizovanym ovocim som zaliala jablkovym dzusom.
-
2
Do misky som si pripravila muku, sol cukor, vajicko,drozdie, skoricu a vo vlaznom mlieku som rozpustila maslo. Vsetko som spolu mixerom vymiesila na vlacne cesto.
-
3
K cestu som potom zamiesala hrozienka namocene v jablkovom dzuse.
-
4
Cesto som prikryla potravinarskou foliou a dala som ho vykysnut na teple miesto.
-
5
Vykysnute cesto som dala na dosku a znovu som ho premiesila rukami.
-
6
Premiesene cesto som dala do olejom vymastenej okruhlej formy priemeru 20 cm.
-
7
Cesto som nechala vo forme nakysnut.
-
8
Zmiesanim muky a vody som si urobila hustejsiu pastu-kasu. Tuto pastu som dala do vrecka. Z vrecka som odstrihla koncek
-
9
a pastu som nastriekala na cesto do tvaru kriza.
-
10
Bochnik som piekla vo vyhriatej rure 180C 40 minut. Upeceny bochnik som potrela sirupom, ktory som si pripravila z vody a cukru. Fotku prekrojeneho bochnika pridam az po sviatkoch.
Dobry napad takto v bochniku. Aj my ich mame na plane piect a mozno ze prevediem presne podla teba. Menej roboty a vysledok rovnaky haha. Ja Krizu z mukovej pasty dodam smrc s dzusom a medom. hugs.
Vyzera super! Myslela som, ze si pouzila string...az potom som precitala, ze je to mukova pasta. Premyslala som, ze asi ked cas dovoli, upeciem Hot Cross Buns. Zdravim :).
Ďakujem
ešte pridávam k dobru návod na výrobu papierovej formy na pečenie, ktorý by sa dal asi použiť aj na tento koláč...
varecha.pravda.sk/recepty/formy-na-panettone-fotorecept/2...
Ináč je to pekný symbolický koláčik.Veľmi vydarený.No tvoje recepty sú vlastne všetky super a vydarené.