Austrálsky veľkonočný bochník (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Na Velky piatok je tu zvykom jest buchticky Hot cross buns, recept som pridala este pred dvoma rokmi http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-buchticky-hot-cross-buns-fotorec/15346-recept.html . Tento rok som to trochu zmenila a upiekla som jeden vacsi bochnik.
15+45 kysnutie minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Hrozienka s kandizovanym ovocim som zaliala jablkovym dzusom.
- Do misky som si pripravila muku, sol cukor, vajicko,drozdie, skoricu a vo vlaznom mlieku som rozpustila maslo. Vsetko som spolu mixerom vymiesila na vlacne cesto.
- K cestu som potom zamiesala hrozienka namocene v jablkovom dzuse.
- Cesto som prikryla potravinarskou foliou a dala som ho vykysnut na teple miesto.
- Vykysnute cesto som dala na dosku a znovu som ho premiesila rukami.
- Premiesene cesto som dala do olejom vymastenej okruhlej formy priemeru 20 cm.
- Cesto som nechala vo forme nakysnut.
- Zmiesanim muky a vody som si urobila hustejsiu pastu-kasu. Tuto pastu som dala do vrecka. Z vrecka som odstrihla koncek
- a pastu som nastriekala na cesto do tvaru kriza.
- Bochnik som piekla vo vyhriatej rure 180C 40 minut. Upeceny bochnik som potrela sirupom, ktory som si pripravila z vody a cukru. Fotku prekrojeneho bochnika pridam az po sviatkoch.