Aromatická bravčová špecialita vo woku fotorecept

klaura - fotkaklaura, 14. februára 2011
Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept)
Foto: klaura

Jednoduché, rýchle a voňavé jedlo ... všetkým chutilo ... :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/4 hrnčeka
1 ks, (menší)
1 ks, zelené väčšie
1/2 KL
2 KL
1 KL,postrúhaný
1 kúsok
1 ks
1 ks
1/2 KL
1/2 hrnčeka
1 PL, čerstvá nasekaná




Postup

  1. 1

    Od dobrej kámošky si požičiame wok a nachystáme tú správnu Kuchárku.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso odblaníme, pokrájame na rezance, na väčšie kúsky nakrájame červenú papriku, zelenú papriku nakrájame na pásiky. Jablko očúpeme, nakrájame na drobné kocky. Nakrájame aj pór.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si všetky suroviny, aby sme sa nemuseli zdržiavať zháňaním správnych ingrediencií. Ja som nahradila čerstvý strúhaný ďumbier mletým ... čerstvý som nezohnala ...

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme rozpáliť wok, vlejeme polovicu oleja, vložíme mäso a pražíme ho 2 - 3 minúty alebo kým nie je hnedé. Potom ho vyberieme z panvice a udržiavame teplé.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo woku rozohrejeme zvyšný olej, pridáme pór a jablká, pražíme asi 5 minút.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme horčičné semienka, popražíme ich 1 minútu, alebo kým nezačne prskať. Potom pridáme kari, ďumbier, kúsok celej škorice a pražíme kým koreniny nezačnú voňať.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme opečené mäso, nakrájané papriky a podusíme všetko spolu. A namiešto čerstvej mäty som jedlo posypala mätovým čajom z vrecúška ... pravdaže len medzi prsty ... príjemná chuť ... :)

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Minútu pred podávaním pridáme biely jogurt, prehrejeme ale už nevaríme. Podávame s ryžou, hranolkami ... kto čo má rád.

    Aromatická bravčová špecialita vo woku  (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

danculka
trošku to vyzeralo z mäkkým i prepáč v rýchlosti som to preklepla...
tizian1cat
mam nočnu službu a slinky mi tu od hladu teču na monitor, vyzerá veľmi mňamkovo!!!
vavan
mňaaam to musí byť dobrotka ukladám do KK a určite to vyskúšam
jerica
@klaura to muselo byť vynikajúce papaníčko, robievam kombinujem aj s kuracím mäskom, ale pridám z Tvojho receptu škoricu , teším sa už na zajtrajší obedík:-)
elisticka
mnamky tuto tvoju dobrotu si ukladam a urobim vyzera to hrozne lakavo.....
klaura
ďakujem za komenty ... :) robila som to aj bez jogurtu a tiež je to dobré ...
tatranka
Nemám žiaden recept takéhoto druhu.Nemám ani wok.No jedlo je tak pekne urobené a farebne zladené,že ma strašne láka improvizovať a určite vyskúšať.A aby som bola orginálna ver mi klaura,že si kúpim aj činské paličky.A určite to bude zážitok.
klaura
@tatranka , my sme to tiež zo začiatku hustili paličkami ... ale klasika zvíťazila ... :) a jedlo sa ti určite vydarí aj v obyčajnej panvici ...
janger
Ani sa nedivim, ze vsetkym chutilo :-)! Ved to musi byt vyborne!
matased
Ja wok mám, ale takýto postup som ešte neskúšala, iste to bude príjemná zmena - teším sa.
evanaaa
Wok ani ja nemám, ale mám panvice, aký je rozdiel? ale mám paličky, môžem cvičiť.Klaura, s tou mätou to je dobrý nápad, to by ma nenapadlo, veď nie všade sa dá čerstvá zohnať. A zázvor v Bille a v Kauflande majú často.
bozulka
@evanaaa ,rozdiel medzi panvicou a wokom je v rozmiestnení teploty,preto je wok na dne menší ako priemer panvice a tým,že stále miešaš tak sa všetko rýchlejšie opečie,neviem či som sa vyjadrila správne.Ale určite sa ti jedlo podarí aj na panvici len treba miešať aby sa nezačalo dusiť.No vidíš škoda,ja mám woky až tri ,jeden správne veľký liatinový,ale už je pre mňa zbytočný,ale hlavne ťažký.
@claura , receptík je výborný a keď som chodila do práce často sme mali na večeru z rôzneho mäsa.Podľa toho bol aj čas marinovania.Máš krásne nafotené.
klaura
@bozulka , ďakujem :) @avanaaa určite sa ti to podarí aj na panvici ... tam ale mäso pridávaj po troške, poopekaj, znovu trochu mäsa ... aby hneď nepustilo šťavu ...
klaura
ďakujem všetkým :) teším sa výhre ... :)
tornadolue
Blahoželám, ale neprekvapilo ma to, lebo som ťa tipovala na výhru ;-) Viem si predstaviť, ako krásne voňali koreniny v tvojom jedle.
jerica
@klaura , v kútiku srdca som mala "ciťáka" na výhru Tvojho rcp. čo aj vyšlo, gratulujem , tak ako som písala Tvoj recept ma nakopol k môjmu výtvoru.:-)
janazjarku
Aj ja sa pripájam skvelý recept wok mám obrovský a využívam ho hlavne, keď prídu deti, lebo pre dvoch je ho škoda mazať a tento recept si vyskúšam pri najbližšej návšteve :-)