Anglické rezy

Autor receptu: sonijamt

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s prášk.cukrom do penista, pridáme múku s práškom do pečiva a na záver zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielok. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme pri 160°C asi 20-25 min. Po upečení ešte teplý potrieme džemom.
  2. Plnka: z mlieka, kryšt.cukru, polohrubej múky a kakaa uvaríme hustý krém a necháme ochladiť. Maslo vymiešame spolu s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou plnkou. Môžete použiť buď celé maslo, alebo celú Heru, ja napr. dávam pol na pol.
  3. Uvaríme si kávu: 250 ml vody + 1 PL kávy + rum podľa vašej chuti ( pokiaľ budú koláčik papať aj deti, odporúčam miesto kávy a rumu nejakú ovocnú šťavu.
  4. Polovicu z plnky natrieme na cesto - na ten džem. Na plnku poukladáme piškóty, ktoré máčame v teplej káve. Piškóty ukladáme "klobúčikom" smerom na plnku. Na piškóty natrieme druhú časť plnky a na ňu rozotrieme polevu.