Ananásové krémové guľky

danda3 - fotkadanda3, 13. septembra 2012
Ananásové krémové guľky
Foto: danda3

Tento recept som už dávnejšie objavila ma českom MMB, po menších úpravách som ich pripravila pre manžela k meninám do práce a keďže mali Zobraziť celý popisTento recept som už dávnejšie objavila ma českom MMB, po menších úpravách som ich pripravila pre manžela k meninám do práce a keďže mali úspech, dávam ich aj sem pre inšpiráciu, je to zaujímavá obmena nepečených guliek.

120 minút
príprava
10 - 15 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO:
5 ks
100 g
1 PL
150 g
KRÉM:
340 g
250 g
150 g
1 ks
100 g
cca 300 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si upečieme piškótový plát - bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, potom žĺtka s olejom a nakoniec na menších otáčkach pridáme múku. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a na 180 stupňoch pečieme cca 10 - 15 minút.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si KRÉM - ananás zlejeme, šťavu z neho dolejeme do 250 ml, pridáme vanilkový puding, cukor a uvaríme hustý krém. Do horúceho dáme kúsok masla, premiešame, kým sa neroztopí, necháme vychladnúť a potom pridáme ostatok masla, stačí vyšľahať s metličkou.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 2
  3. 3

    Ananás si nadrobno nakrájame alebo rozmixujeme.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutú piškótu nakrájame na menšie kúsky.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 4
  5. 5

    Ananás, piškótu a krém dáme do misy a

    Ananásové krémové guľky - obrázok 5
  6. 6

    zmiešame. Postupne pridávame mleté mandle (nešúpala som ich) podľa potreby.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 6
  7. 7

    A nakoniec pridáme kandizovaný ananás umytý v horúcej vode a pokrájaný na menšie kúsky. V pôvodnom recepte nebol, ale myslím, že som tým nič nepokazila. Necháme postáť aspoň hodinku v chlade.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 7
  8. 8

    Potom robíme guľky, ktoré obaľujeme v mandliach, dáme do chladu.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 8
  9. 9

    Tu recept končil, ale mne na tých guľkách niečo chýbalo, tak som ich ešte namočila do hustej čokoládovej polevy a nechala stuhnúť.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 9
  10. 10

    Po stuhnutí so ich ešte obliala pomocou malej lyžičky tou istou čokoládovou polevou, dala som ich stuhnúť a potom som ich šupla do košíčkov. Vyšlo mi ich cca 147 ks.

    Ananásové krémové guľky - obrázok 10
  11. 11

    Prierez guľkou, sú výborné!♥

    Ananásové krémové guľky - obrázok 11

Diskusia k receptu

domacapani
Mnam. Vyzeraju uuuuuzasne. Az ich je luto pojest. S tou cokoladou su atraktivnejsie. Sikovnica sikovna.
martamm
Paráda, ukladám do KK....::::::)))))))))))))))
adkas
waw, Darinka , tvoje gulky su bezkonkurencneeeeeeeee.... ty si kralovna guliek, guliciek, bonbonov....po gastanovych musim skusit tieto.... mnamky, mnam....skvele si ich doplnila tou cokinou a susenym ananasom.....proste ty to umis....
margaretka28
Tušila som, že to bude Tvo recept už pri podľade na úvodné foto,samé super recepty pridávaš,také neokukané.:-)Aj tento si ukladám do mojej kk.
misqs17
hned mi boli tie gulicky zname, vitaj darinka na vareche :) ja na MMB uz chodim len zriedka :)
marcy
vyšperkované a veru vzácne,niečo nové s obľúbenou chuťou :))
salinka
Trosku pracne gulicky, ale vysledok urcite stoji zato:-)
babina28
tvoje guľky su užasne krásne nafotené,určite vyskušam a uklladam do kk
mata3636
Ja mám od Teba, Darinka, uložených už toľko guličiek, neviem, kedy ich všetky vyskúšam. Takéto veci robím len na Vianoce a Veľkú noc, ináč nie. Jednak by sme skrachovali, stále také dobroty vypekať a potom by sme museli zárubne vyvaliť a my by sme sa gúľali ako tie guľky :) krásne guličky a zaručene výborné, jasne, že ukladám a prisahám, že ked nie teraz, tak v budúcom živote všetky vyskúšam :)
1x danda3
jerica
"suprové" tuším si nájdem na také niečo čas , myslím si , že to nie je až také na "zabitie" mňam:-)
orchidea
aspoň jednu prosím zakotúľať sem....Darinka, sú krásne...
cica2
wow tie sú krásne, ako všetky tvoje nádherné výtvory :-)



renka73
No tie sú krásne,.priznaj však sú kúpené :-))) naozaj máš ich ukážkové klobúk dole :-) ukladám
stacy77777
Darinka, guličky hotové, sú naozaj super, všetkým chutia. Len to musím kontrolovať, lebo sú pre manžela a syna do práce na zajtrajšie meniny. Stavím sa, že do večera budem musieť upiecť ešte niečo ďalšie...Ďakujem za recept.
1x danda3
danda3
♥Ďakujem veľmi pekne za pekné komentáre a komplimenty, som veľmi rada, že sa recept páči a @stacy77777 som veľmi potešená, že si si vybrala práve tento recept a že si ho vyskúšala, teším sa, že guľky chutia. Na MMB mám tento recept od februára, ale ty si prvá, ktorá ho vyskúšala.♥
@margaretka28 Snažím sa sem dávať recepty, ktoré sú iné a som rada, keď zaujmú.♥
@mata3636 Si ma rozosmiala...na Veľkú noc pečiem len nejaký koláč a som rada, keď mám nejakú príležitosť a môžem niečo nové vyskúšať, už teraz sa teším, čo vymyslím na mužove ďalšie meniny do práce, pretože latku som si zdvihla vysoko, už ju nemôžem podliezať...:D ♥
sylviaxxl
Darinka,@adkas má pravdu,si kráľovná guliek:) Ja keď neviem čo piecť,kuk.do tvojich receptíkov a vždy tam niečo nové nájdem.A mám istotu,že sa mi to podarí.
maajci
Nakoľko som čakala hostí, čo sú alergický na orechy, a bála som sa použiť mandle, do polovice dávky som použila pomleté piškóty, a aby som ich rozdelila, obliala som ich bielou čokoldou. No nemali chybu!!! Je to skvelý recept!!!!!
1x danda3
danda3
Milá @maajci , som veľmi rada, že si si vybrala môj recept a že si s výsledkom spokojná, vidím, že Tvoja improvizácia dopadla nad očakávanie a ja Ti ďakujem.♥
beani
dnes som robila a sú vynikajúce, pár kúskov som obalila len v mletých mandliach, zopár som poliala tmavou čokoládou a pofrkala bielou a zopár som zasa poliala bielou a pofrkala tmavou čokoládou, vďaka za skvelý receptík a prajem krásne Vianočné sviatky :)
1x danda3
danda3
Milá @beani , som veľmi rada, že si si vybrala práve tento môj recept a Tvoje varácie sa mi veľmi páčia, ďakujem a tiež želám krásne prežitie vianočných sviatkov.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia