Ananásové krémové guľky

Autor receptu: danda3

Tento recept som už dávnejšie objavila ma českom MMB, po menších úpravách som ich pripravila pre manžela k meninám do práce a keďže mali úspech, dávam ich aj sem pre inšpiráciu, je to zaujímavá obmena nepečených guliek.

120 minút
príprava
10 - 15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si upečieme piškótový plát - bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, potom žĺtka s olejom a nakoniec na menších otáčkach pridáme múku. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a na 180 stupňoch pečieme cca 10 - 15 minút.
  2. Pripravíme si KRÉM - ananás zlejeme, šťavu z neho dolejeme do 250 ml, pridáme vanilkový puding, cukor a uvaríme hustý krém. Do horúceho dáme kúsok masla, premiešame, kým sa neroztopí, necháme vychladnúť a potom pridáme ostatok masla, stačí vyšľahať s metličkou.
  3. Ananás si nadrobno nakrájame alebo rozmixujeme.
  4. Vychladnutú piškótu nakrájame na menšie kúsky.
  5. Ananás, piškótu a krém dáme do misy a
  6. zmiešame. Postupne pridávame mleté mandle (nešúpala som ich) podľa potreby.
  7. A nakoniec pridáme kandizovaný ananás umytý v horúcej vode a pokrájaný na menšie kúsky. V pôvodnom recepte nebol, ale myslím, že som tým nič nepokazila. Necháme postáť aspoň hodinku v chlade.
  8. Potom robíme guľky, ktoré obaľujeme v mandliach, dáme do chladu.
  9. Tu recept končil, ale mne na tých guľkách niečo chýbalo, tak som ich ešte namočila do hustej čokoládovej polevy a nechala stuhnúť.
  10. Po stuhnutí so ich ešte obliala pomocou malej lyžičky tou istou čokoládovou polevou, dala som ich stuhnúť a potom som ich šupla do košíčkov. Vyšlo mi ich cca 147 ks.
  11. Prierez guľkou, sú výborné!♥