Alpské rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. júna 2016

Na tento víkend som upiekla vynikajúce rezy z trojakého piškótového cesta. Krém je obyčajný, mlieko, múka, maslo a cukor. Pre dochutenie krému som použila Zobraziť celý popisNa tento víkend som upiekla vynikajúce rezy z trojakého piškótového cesta. Krém je obyčajný, mlieko, múka, maslo a cukor. Pre dochutenie krému som použila punčový extrakt. Výborne sa hodil do krému.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto I:
3 ks
120 g
3 PL
100 g
 na špičku noža
Cesto II:
3 ks
120 g
3 PL
100 g
 na špičku noža
1 PL holandské
Cesto III:
3 ks
120 g
100 g
 na špičku noža
3 PL holandské
4 PL
Krém:
700 ml
7 PL
200 g
2 bal
250 g
1 PL
Na vrch:
300 ml
1 PL
3 bal
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Na prvé cesto som si vymiešala 3 vajcia s cukrom do peny. Pridala som vodu.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešala som múku so sódou a preosievala som ju opatrne do cesta. Cesto som vyliala a upravila na plech vystlaný papierom. Rúru som nechala vyhriať na180 °C a piekol sa 10 min.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý. Vajcia s cukrom do peny, pridala vodu, zmiešala som múku so sódou a jednou lyžicou kakaa a preosievala do cesta. Vyliala na ďalší plech a keď sa prvý upiekol, druhý som dala piecť. Tiež sa piekol 10 min.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si cesto aj na tretí korpus. Vajcia s cukrom do peny, pridala som 6 PL vody, múku zmiešanú so sódou a 3 PL kakaa, vyliala na plech a upiekla.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetky upečené korpusy som nechala dobre vychladiť.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mlieku som vymiešala múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Uvarilia som hustú kašu. Ešte do horúcej som vmiešala maslo a dobre vyšľahala mixérom. Pridala som punčový extrakt.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém som rozdelila na 3 časti. Jednu časť odložím do chladničky do druhého dňa, lebo koláč treba na noc dobre zaťažiť.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na spodok som dala tmavší kakaový korpus. Nechala som zohriať džem na horúco a potrela som korpus... Treba chvíľku počkať s krémom, nech lekvár zaschne.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potrela som ho prvou tretinou krému a položila na to biely korpus.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Biely korpus som opäť natrela horúcim džemom.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na zaschnutý džem som natrela druhú časť krému.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A položila som tretí kakaový korpus. Takto je pre tento čas koláč dokončený. Predtým, než koláč zaťažím, nechám ho v chladničke 2 hodiny stuhnúť, aby som zabránila stekaniu krému na boky. Až potom položím na koláč knihu a uložím na ňu cukor. Treba odhadnúť približne koľko záťaže treba... Teraz som uložila 3 kg cukru. Nechám zaťažený vždy do rána.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ráno som vrch koláča potrela odloženou treťou časťou krému.

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pripravila som šľahačku a potrela vrch, ale neuhladila som povrch, ale urobila som alpské kopce... A tieto kopčeky po pokrájaní zasypem na drobno krájanými skalkami teda orechami 3 druhov. Použila som kešu oriešky, lieskové a vlašské...

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Zo šľahačky som vytvorila alpské pohorie...

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prajem vám dobrú chuť...

    Alpské rezy (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

mesiar50
Samotný Koning Willem - Alexander,by ti za ne galantne pobozkal ruku.On je kráľ a ty si kráľovná rezov.Teraz už viem ,,včelička" usilovná,že si ten titul zaslúžiš!
izabella929
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)@mariamka , netúžim po sláve..a závisť? tak to je normálna vec na SK..nezaoberám sa žabo-myšími vojnami..si veľmi zlatá a ďakujem pekne.-)@mesiar50 , nevyvyšuj ma tak vysoko, nechcem padnúť nízko.-))) iba ma to baví a to je všetko..))
haji
Nádherné sladké dílo, hodné cukrářky tvého jména! Jako vždy bezchybné - fota, postup i samotné řezy, hned bych si dala říct! Jsi úžasně šikovná, Izi!! Máš můj hluboký obdiv!! Přeji krásný večer! Nechám si zdát o tvých alpských řezech!
zolik
krasny zakusok. ako vzdy. obdivujem tvoju trpezlivost. je ale urcite radostou piec pre ludi, ktori Tvoju snahu, trpezlivost a kreativitu vedia ocenit. Tak ja aspon z terasy na tie Alpy pozeram a o zakusku si necham aspon zdat. Pekny pozdrav
sracz
Tááák a pre milovníkov panenskej prírody dnes výlet spod končiarov majestátnej Tatry do krajiny Alpských štítov. CKI929 pre abonentov servíruje famózny dezert "grátis"! ... pokračovanie ako v "juhoamerických seriáloch", @izabella929 si šikovná a neprekonateľná! Škoda len, že nemám možnosť Ťa predstaviť jednej Tvojej tiež kolegyni v Trebišove. Už má cez 80_tku a piekla zákusky aj na svadbu mojej dcérky Angeliky, Tvojej to rovesníčky, pred 17 rokmi. Obdivujem umenie Tvojich pracovitých rúčok!
izabella929
@haji , tento zákusok ti môžem iba vrele doporučiť...je vynikajúci.-)@zolik , pozerala som sa na tú krásu, keď som letela ponad ALPY,s úctou sa skláňam nad tou krásou..názov zákusku ma prinútil urobiť všetko tak dokonale, ako si toto pohorie zaslúži..)Vďaka za milý pozdrav a tiež posielam.-)@soncya , vďaka za milé slová aj body.-)@sr ácz, presne si to tak prekrásne pomenoval všetko..dala som si záležať...fascinujú ma tie prekrásne hory...) ale nikdy nehovor nikdy, lebo svet je skutočne malý..ďakujem za tvoju pochvalu.-) Všetkým vám ďakujem za milé slová a krásne komentáre...)
marienka44
Nádherné ako vždy. Pre mna casovo nárocne.
Len malu otazocku: Cesto 3 neobsahuje ziadnu múku? Dakujem, prajem peknu nedeľu.
klukodvody
Není potřeba se dívat kdo recept přidal. Kouknu a mohu vsadit hlavu na to, že je Tvůj. Tvoje moučníky jsou velmi nebezpečné a útočí na všechny diety světa. Tomu se nedá odolat a přímo milujeme Tvoje ubrusy to je nádherná poctivá práce. Tak bych měl hodnotit konečné dílo, postup, prostírání no a co jiného dodat. Krása. No a o hvězdičkách jsem se jasně vyjádřil u perkeltu @Sracz. Zdravíme a posíláme tento pozdrav.


izabella929
@klukodvody , za prekrásne ruže ďakujem, len človek v nádherným srdcom dokázal vytvoriť túto krásu..) pestovala som ruže, mala som i podobnú, ale táto je kráľovná môjho srdca..)a už iba dodám, že ma nesmierne teší tvoje hodnotenie, ako odborníka z gastronómie..tvoje recepty milujem a moc si mi chýbal, keď si tu dlhšiu dobu nebol..si skvelý človek a spolu s pani manželkou tvoríte krásu a skvelú pochúťku pre ľudí...máte môj veľký obdiv...)@terinka55 , vďaka za milé slová.-)@Marienka44 , si zlatá, že si našla chybu v texte surovín, áno múku som zabudla dopísať 100g. miesto nej som tam hodila džem a potom som už chybu nenašla...ospravedlňujem sa..) @ancicka , vďaka a teší ma, že sa ti páči..)Všetkým ďakujem pekne za milé komentáre..
1x haji
redakcia
@Izabella929 (19.6.2016 14:15)

Niet za čo, my ďakujeme za pekné recepty a fotografie, ktoré môžeme dať bez obáv na titulku.
PS: Vo Vašom recepte sme v surovinách pri ceste III dopísali múku (namiesto tej vody - tá je potom uvedená v postupe).
fcielkamaja
Milá Izabell,
skvelé ! (ako vždy ...)
Už len uvariť kávičku a zahryznúť !

Zaujali ma tie "orechové skalky" určite vyskúšam.
Vďaka.