2010 chrumkavý bôčik

Autor receptu: 2010

Tento recept je kaloricka bomba, ale s chrumkavou kozou perfektne na chladny den s pecenymi zemiakmi , chutovo absolutna spica .Ako inspiracie som mal Hasselback zemiaky tu na vareche: http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky-hasselback-nasom/7785-pouzi.html

15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kozu na bociku sme ostrym nozom narezali potom sme nakrajali na cca 2cm hrube platky. Do misky sme dali zmes sladkej papriky , stiplavej ( podla chuti ) a cerstvo nadrveneho korenia a soli pridali sme olej premiesali a spravili marinadu ktorou sme ponatierali platky zo vsetkych stran a odlozili do ladnicky na 1/2 hodiny. Medzi tym sme nakrajali cibule a cesnak na platky.
  2. Na spodok zapekacej misky sme dali vrstvu cibule a zacali ukladat na ": stojato" bocik kozou hore. Mensie zemiaky sme nakrajali na platky a v tej istej miske co bol bocik sme ich poriadne rukami poobalovali olejom a paprikou. Tak isto sme ich na stojato kladli medzi platky bociku. Ked sme vsetko poukladali tak sme na platky nakrajane struciky cesnaku ( vela ) povtlacali medzi zemiaky a maso.
  3. Trosku pokropili olivovym olejom podliali vodou a dali zakrite piect do rury.Poslednych 10 minut sme prepli na grill a dali zapiect do chrumkava. Cas zalezi od typu sporaka u nas to bolo asi 90 minut chceli sme rozpadavajuce masko a chrumkavu kozu. PS: A pivo tieklo potokom....