2010 chrumkavý bôčik
Autor receptu: 2010
Tento recept je kaloricka bomba, ale s chrumkavou kozou perfektne na chladny den s pecenymi zemiakmi , chutovo absolutna spica .Ako inspiracie som mal Hasselback zemiaky tu na vareche:
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky-hasselback-nasom/7785-pouzi.html
15 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Kozu na bociku sme ostrym nozom narezali potom sme nakrajali na cca 2cm hrube platky.
Do misky sme dali zmes sladkej papriky , stiplavej ( podla chuti ) a cerstvo nadrveneho korenia a soli pridali sme olej premiesali a spravili marinadu ktorou sme ponatierali platky zo vsetkych stran a odlozili do ladnicky na 1/2 hodiny.
Medzi tym sme nakrajali cibule a cesnak na platky.
- Na spodok zapekacej misky sme dali vrstvu cibule a zacali ukladat na ": stojato" bocik kozou hore. Mensie zemiaky sme nakrajali na platky a v tej istej miske co bol bocik sme ich poriadne rukami poobalovali olejom a paprikou.
Tak isto sme ich na stojato kladli medzi platky bociku.
Ked sme vsetko poukladali tak sme na platky nakrajane struciky cesnaku ( vela ) povtlacali medzi zemiaky a maso.
- Trosku pokropili olivovym olejom podliali vodou a dali zakrite piect do rury.Poslednych 10 minut sme prepli na grill a dali zapiect do chrumkava.
Cas zalezi od typu sporaka u nas to bolo asi 90 minut chceli sme rozpadavajuce masko a chrumkavu kozu.
PS: A pivo tieklo potokom....