Foto: 2010
Tento recept je kaloricka bomba, ale s chrumkavou kozou perfektne na chladny den s pecenymi zemiakmi , chutovo absolutna spica .Ako inspiracie som Zobraziť celý popisTento recept je kaloricka bomba, ale s chrumkavou kozou perfektne na chladny den s pecenymi zemiakmi , chutovo absolutna spica .Ako inspiracie som mal Hasselback zemiaky tu na vareche: http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky-hasselback-nasom/7785-pouzi.html
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kozu na bociku sme ostrym nozom narezali potom sme nakrajali na cca 2cm hrube platky. Do misky sme dali zmes sladkej papriky , stiplavej ( podla chuti ) a cerstvo nadrveneho korenia a soli pridali sme olej premiesali a spravili marinadu ktorou sme ponatierali platky zo vsetkych stran a odlozili do ladnicky na 1/2 hodiny. Medzi tym sme nakrajali cibule a cesnak na platky.
- 2
Na spodok zapekacej misky sme dali vrstvu cibule a zacali ukladat na ": stojato" bocik kozou hore. Mensie zemiaky sme nakrajali na platky a v tej istej miske co bol bocik sme ich poriadne rukami poobalovali olejom a paprikou. Tak isto sme ich na stojato kladli medzi platky bociku. Ked sme vsetko poukladali tak sme na platky nakrajane struciky cesnaku ( vela ) povtlacali medzi zemiaky a maso.
- 3
Trosku pokropili olivovym olejom podliali vodou a dali zakrite piect do rury.Poslednych 10 minut sme prepli na grill a dali zapiect do chrumkava. Cas zalezi od typu sporaka u nas to bolo asi 90 minut chceli sme rozpadavajuce masko a chrumkavu kozu. PS: A pivo tieklo potokom....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@2010 , sedím na bobku a stístam zuby, aby mi sliny netiekli. :-)
pre ostatnych myslel som ze tato stranka je o vareni , lebo po slovensky hovorim horsie ako madar a diakritiku nemam na pocitaci...