2 x pečené zemiaky
Autor receptu: 2010
Pred nedavnom tu boli pridane podobne zemiaky s masovou plnkou a vnutro nebolo
pouzite .Co je naozaj skoda , lebo nie je nic lepsie ako pyre z pecenych zemiakov.Tieto
zemiaky mozno uz asi dakdo pridal a v anglickych hovoriacich krajinach sa podavaju na
mnozstvo variacii.My sme pouzili ochutene pyre s brokolicou a struhanym syrom.
4 porcie |
10 minút príprava |
65 minút na 200 °C |
Postup
- 4 velke zemiaky vhodne na pecenie , poprepichujeme vidlickou dookola ( aby nam nevybuchli ).
Ponatierame olejom a cele posolime ( tym dosiahneme chrumkavu kozku).
My sme tento recept robili tradicne v trube pecene na strednej mriezke bez vsetkeho -na sucho este aj vrtula bola vypata. Trva to cca 1 hodinu - strcili sme spajglu dnu ci su makke.
Inac da sa proces pecenia skratit alobalom alebo do mikrovlnky ale tradicne su suverene najlepsie.
- Malu brokolicu sme dali rychlo povarit do osolenej vody a, rozobrali sme ju na male kusky.
Zemiaky sme opatrne vybrali nechali trochu vychladnut a odkrojili sme vrchnu 1/3 .Vnutro sme opatrne vydlabali lyzicou tak ze sme cca. 0.5 -1 cm nechali po obvode.
Do mysky sme dali vyskrabane zemiaky pridali mlieko , maslo , kyslu smotanu a pridavali mlieko podla potreby , na koniec sme vmiesali drobne kusky brokolice , struhany tvrdy syr a jarnu cibulku a cesnak.Okorenili , osolili a postruhali trochu muskatoveho oriesku.
- Ochutenym zeleninovym pyre , sme znova naplninli vyskrabane zemiaky.
Posypali nastruhanym syrom ozdobili sladkou paprikou a dali naspat do truby - kdo ma tak prepnut pecenie na gril cca. 5 minut dokial sa syr neroztopi .
PS: toto je vegetarianska varianta a pre mesozravcov , jasne ze nemoze chybat opecena slaninka.