2 x pečené zemiaky

Autor receptu: 2010

Pred nedavnom tu boli pridane podobne zemiaky s masovou plnkou a vnutro nebolo pouzite .Co je naozaj skoda , lebo nie je nic lepsie ako pyre z pecenych zemiakov.Tieto zemiaky mozno uz asi dakdo pridal a v anglickych hovoriacich krajinach sa podavaju na mnozstvo variacii.My sme pouzili ochutene pyre s brokolicou a struhanym syrom.

4
porcie
10 minút
príprava
65 minút
na 200 °C

Postup

  1. 4 velke zemiaky vhodne na pecenie , poprepichujeme vidlickou dookola ( aby nam nevybuchli ). Ponatierame olejom a cele posolime ( tym dosiahneme chrumkavu kozku). My sme tento recept robili tradicne v trube pecene na strednej mriezke bez vsetkeho -na sucho este aj vrtula bola vypata. Trva to cca 1 hodinu - strcili sme spajglu dnu ci su makke. Inac da sa proces pecenia skratit alobalom alebo do mikrovlnky ale tradicne su suverene najlepsie.
  2. Malu brokolicu sme dali rychlo povarit do osolenej vody a, rozobrali sme ju na male kusky. Zemiaky sme opatrne vybrali nechali trochu vychladnut a odkrojili sme vrchnu 1/3 .Vnutro sme opatrne vydlabali lyzicou tak ze sme cca. 0.5 -1 cm nechali po obvode. Do mysky sme dali vyskrabane zemiaky pridali mlieko , maslo , kyslu smotanu a pridavali mlieko podla potreby , na koniec sme vmiesali drobne kusky brokolice , struhany tvrdy syr a jarnu cibulku a cesnak.Okorenili , osolili a postruhali trochu muskatoveho oriesku.
  3. Ochutenym zeleninovym pyre , sme znova naplninli vyskrabane zemiaky. Posypali nastruhanym syrom ozdobili sladkou paprikou a dali naspat do truby - kdo ma tak prepnut pecenie na gril cca. 5 minut dokial sa syr neroztopi . PS: toto je vegetarianska varianta a pre mesozravcov , jasne ze nemoze chybat opecena slaninka.