Sýrsky Tatarák

Autor receptu: 2010

Dlho som si myslel ze ho vymysleli za komunistov v Bratislave v hotely Kyjev ale som sa mylil , surove maso sa je po celom svete . Tu je jeden ktory je velmi popularny a sa vacsinou robi z jahnaciny alebo z kozlaciny .Dostal som mladu divu kozu a tak za obet padlo stehno. Takze Kibbeh nayyeh

Postup

  1. Maso, okrajame zo vsetkych blan, a tuku dame do mlynceka a aspon dva krat zmelieme na jemno. Ked nie sme uplne isty so zdrojom tak dame maso do mraziaceho sacku a odlozime do mrazaku -18 C na min. dva tyzdne. Dakdo este ked je maso polorzmrznute da do mixera a necha rozmixovat na uplne jemne , treba davat pozor aby sa maso neprehrialo.
  2. Burhul dame napucat podla navodu, dakde chcu horucu vodu dakde vlazna staci. Ked je hotovy zlejeme zvysnu vodu a este poriadne vyzmykame . Ked mame maly mixer tak dame pokrajanu zelenu papriku posekanu petrzlenovu vnat cibulu , cesnak, sol, cayenske korenie a korenie 7 chuti a vsetko premixujeme. Do misky dame rozmrazene ale stale velmi chladne mlete maso pridame rozmixovane koreniny a vsetko rukami poriadne premiesame.
  3. Na misku naranzujeme do stredu a pridame oblohu pridame najlepsi olivovy olej aky mame... servirujeme s arabskym chlebom.