Foto: 2010
Leto je uz tu, treba vyskusat aj studene polievky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zakladom tejto polievky je dobry domaci zeleninovy vyvar, kazdy si spravi podla chute .My sme zmiesali korenovu zeleninu plus cibulu cesnak a zemiaky ochutili zaliali a varili do makka,. V tomto pripade sme na miesto cisteho vyvaru experimentovali a zeleninu sme ponornym mixerom rozmixovali a pouzili sme zeleninovy hustejsi zaklad.
- 2
Avokada ocistime vyberieme kostku a dame do mixeru pridame cibulky , cesnak, koriandrovu vnat, matu, limetkovu stavu a tak polku zeleninoveho vyvaru.(zalezi podla velkosti mixeru.) Rozmixujme podla chute ja nemam osobne rad uplne do hladka . Do zvysku vyvaru pridame ryzovy ocot a sojovu omacku sol a korenie a limetkovu stavu. Premiesame a pridame do rozmixovaneho avokada. Prelejeme do misky zakrijeme cistou foliou a odlozime do ladnicky schladit.
- 3
Servirujeme s trochou kyslej smotany alebo creme fraiche a na drobno nakrajanou koriandrovou vnatou a nastruhanou korou limetky. Ja mam rad aj trochu chilli , a cerstvy chleba alebo topinku si neodpustim. PS: avokado treba spracovat ked ho nechame okrajane a nedame limetkovu stav tak nam zhnedne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
receptu je iste vyborna.Avokado mam velmi rada ,
ked ho kupim ,nestihne cakat na polievku,zjem ho
ochutene citronom a ciernym korenim.Tvoj recept
urcite vyskusam,v letnych horucavach polievky na
studeno chutia najlepsie .