Avokádová polievka s limetkou a koriandrom

Autor receptu: 2010

Leto je uz tu, treba vyskusat aj studene polievky.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zakladom tejto polievky je dobry domaci zeleninovy vyvar, kazdy si spravi podla chute .My sme zmiesali korenovu zeleninu plus cibulu cesnak a zemiaky ochutili zaliali a varili do makka,. V tomto pripade sme na miesto cisteho vyvaru experimentovali a zeleninu sme ponornym mixerom rozmixovali a pouzili sme zeleninovy hustejsi zaklad.
  2. Avokada ocistime vyberieme kostku a dame do mixeru pridame cibulky , cesnak, koriandrovu vnat, matu, limetkovu stavu a tak polku zeleninoveho vyvaru.(zalezi podla velkosti mixeru.) Rozmixujme podla chute ja nemam osobne rad uplne do hladka . Do zvysku vyvaru pridame ryzovy ocot a sojovu omacku sol a korenie a limetkovu stavu. Premiesame a pridame do rozmixovaneho avokada. Prelejeme do misky zakrijeme cistou foliou a odlozime do ladnicky schladit.
  3. Servirujeme s trochou kyslej smotany alebo creme fraiche a na drobno nakrajanou koriandrovou vnatou a nastruhanou korou limetky. Ja mam rad aj trochu chilli , a cerstvy chleba alebo topinku si neodpustim. PS: avokado treba spracovat ked ho nechame okrajane a nedame limetkovu stav tak nam zhnedne.