Varenie

Zázračná orechová torta

sovka62 - fotkasovka62, 24. novembra 2012

Už dávnejšie som pridala recept na túto tortu, ale bez obrázkov. Dnes sme mali rodinnú oslavu, piekla som práve túto, síce s inou plnkou a inou polevou ako boli v pôvodnom recepte., lebo odvtedy som sa na Vareche niečo podučila a využila som návody a dobré rady @ancicky a @honestky
Tak som recept doplnila o obrázky finálneho výrobku (počas pečenia som fotiť nestíhala) a aj o tú inú plnku a polevu.
Torta mala nesmierny úspech a hoci bola naozaj veľká (robila som cesto z jeden a pol dávky, plnka a poleva stačila z jednej dávky), zjedla sa skoro celá. Tak ak chcete, vyskúšajte.
Tu je recept:
 varecha.pravda.sk/recepty/zazracna-orechova-torta/5008-re...

@zareaguj


Diskusia k téme

cistinka
Ani nevieš @sovka62 akú radosť si mi narobila...poriadnu orechovú tortu som ešte nepiekla a decká stále otravujú...konečne ju môžem upiecť (asi na Vianoce) ...Aj orechy som zohnala a recept som nevedela nájsť. Ďakujem krásne...!
sovka62
To je pre mňa česť, budem veľmi rada ak budeš spokojná. Naši sa dnes zalizovali až za ušami.
cistinka
Recept som si uložila a už sa teším....dúfam, že sa mi podarí tak pekne ako tebe. Však aj naši sa budú zalizovať....
babinka
idem kuknut aj ja, bo uz som ju piekla asi trikrat a vylepsenia ma potesia, vnucka bude mat narodeniny a potrebujem veeeeeeelku :))
medulienka122
budem musieť napiecť synovi, stále spomína na babkinu orechovú tortu, už mu ju päť rokov nemôže napiecť :-((, tak sa "pochlapím" a vyskúšam..:-), ďakujem ti, Sovka, za recept!
marienka44
@Sovka62 , dakujem za recept, ulozim si ho. Chcem sa opytat, ci ta plnka na obrazku je ta z tych slahanych vajec nad parou. Kedze je zlta, asi ano. Teda orechy su len v ceste 100 g? Aj ja mam vo svojich receptoch orechovu tortu s bielym kremom. Tam je vsak vela orechov v ceste, minimum muky. :-)
sovka62
@marienka , áno, na obrázkoch je recept s plnkou zo šľahaných vajec a s polevou zo šľahačky. Plnka je naozaj výrazne žltá, mám domáce vajcia a žĺtky majú nádherné.
A tých 100 gramov orechov naozaj stačí. Veď práve preto je tá torta zázračná, je pomerne lacná, ale má naozaj výbornú chuť, napriek tomu, že do cesta nejde tuk, je korpus vláčny, dobre sa krája a pekne drží tvar.
lacquer
Pečiem túto skvelú tortu už 27 rokov, recepis mám od mamky a tiež sme ju doma volali zázračná. Bola to moja prvá torta, keď som ju upiekla pre hostí a hneď na prvýkrát sa aj podarila. Ozaj zázračná.
1x lba
sovka62
Veru máš pravdu, vždy sa podarí, má výbornú chuť i konzistenciu a recept je naozaj starý.