Rôzne

Tlačenie receptov

bobert11 - fotkabobert11, 20. decembra 2013

neviete ako sa tlačia recepty?dám tlačit a dalej neviem.dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

abdul
Moja veštecká guľa je akurát na výmene chladenia v servise, tak uveď aspoň prehliadač v ktorom kukáš na varešku. Potom ti napíšem,presný postup.
e001
Skús pri otvorenom recepte pravým tlačítkom myši, nájdi si v otvorenom okne " tlačiť" ale netlač všetko! v náhľade si pozri a vytlač iba to čo potrebuješ, lebo ináč ti to vytlačí kopec stránok zbytočného balastu. Ja takto fungujem na Win. Explorer.
mimka946
musis mat zaplnutu tlačiaren a potom mozes dat tlačiť..
rulik
ja si vyznačím, čo chcem tlačiť, dám výber,tlač a tlačím, ak to nefunguje prekopírujem si to na plochu, tam vymažem-vyčistím,čo jo okolo a ma nezaujíma a vytlačím len to podstatné
abdul
Pri otvorenom recepte vravo hore taká obáločka so zahnutým rožtekom. Nabehneš myšou a máš čierny obdĺžnik s bielym písmom : Vytlačiť. Klik ľavým tlačidlom a zobrazí sa ponuka od vrchného riadku napr :
Recepty na Varecha.sk
« Naspäť na tento recept
Brandy sauce verzia na vytlačenie
Ľavvým tl. myši na " Súbor " - ten je v ľavom hornom rohu. 8 riadok zvrchu je " Tlačiť ".Zobrazí sa ponukové menu tlačiarne : Názov, stav typ .... . Stav by mal byť " pripravená " aj keď tlačiareň nie je zapnutá. Rozsah tlače všetko a klik ľavým myšom na OK. Existujú ešte aj iné vylepšenia cez schránku, cez One Note , cez fax, ale to si asi nechcel. Ak je ticho, tak buď nemáš zapnutú tlačiareň, alebo nie je konfigurovaná. Ale to je už iný postup.
tiginko
@abdul už druhý rok sa snažím presvedčiť redakciu, aby poskytla možnosť tlačiť bez obrázkov, a nič. Máš nejaký nápad bez toho, aby som kopírovala recept do Wordu a prácne vymazávala obrázky z fotoreceptu? Potrebujem skratku, nemám času nazvyš...pošlem pravý kubánsky rum, osobne dovezený, za odmenu...
bobert11
abdul som to urobil podľa tvojho návodu.a aké to bolo jednoduché.dakujem všetkým za ochotu pomôcť.
viera1
@tiginko tak som to odskúšala,pri zadaní NA VÝŠKU je to na jednu stranu (úspornejšie),NA ŠÍRKU na dve strany.
tiginko
Vierka túto funkciu poznám, ty si však dala vytlačiť recept bez fotopostupu, jasne, že ten nemá obrázky. Ale takto to vyzerá, keď dávaš tlačiť recept s obrázkami :  varecha.pravda.sk/recepty/tvarohova-stola-s-marcipanom-fo...
. A tých sa neviem nijako zbaviť, len prekopírovaním do Wordu a tam jeden po druhom vymazávať. Nezvyknem si síce ich často tlačiť, len ak si ich chcem zobrať do kuchyne, riešim to teda väčšinou takto:  varecha.pravda.sk/diskusie/vyuzivate-qr-kod-/3910-forum.h...
viera1
Aha,hneď som si myslela,že to bude niečo iné.Ja len takto jednoducho a keď už,tak si to opíšem.Na tieto techniky som ešte nedozrela,ani sa tomu nevenujem,musím sa venovať tomu,čo ma živí.A dnes mám kopu času,včera sme mali Štedrý večer (dcéra dnes odišla do zahraničia),takže mám Vianoce za sebou.Želám ti pekný deň.
abdul
@tiginko :
Nielen pre @tiginko , aj pre ostatných, ktorí ..... . Myslím si, že určite existuje aj jednoduchší spôsob, ale starecká hamovka ... . Mám nainštalovaný Microsoft Office 2007, ale aj na novšom pôjde. Na LibreOffice 4.1 budem skúšať.
- Zažiatok klasicky obálôčka so zahnutým rožkom. Tlačiareň stále nazapnutá. Klik ľavým myšom
- Pravý klik myšou niekde na ploche u IE,Opera, Chrome, alebo u FF - Súbor - a ľavým klik tlačiť
- Výber tlačiarne – Odoslať do OneNote
- Zobrazí sa okienko „ Počkajte kým odošle ....“
- Dole v systémovej lište vylezie ako posledná ikona okienko s obáločkou programu OneNote. Klik ľavým a sme v programe.
- Pravým klik hocikde v orámovanej časti receptu ( podbarví sa mierne do šeda )
- Druhý riadok zvrchu „ kopírovať text zo všetkých strán výtlačku“
- Pravý horný roh – „ Nová strana“ klik ľavým a máme novú stranu kde vľavo hore bliká kurzor
- CTRL+V a je skopírované
- Hore „Súbor“ , „Ukážka pred tlačou“ upravíme Rozsah tlače na skupinu strán, na výšku alebo na šírku komu je lepšie, „Päta“ volíme buď strana číslo, alebo žiadne.
- Zapneme tlačiareň a „Tlačiť“ .
Recept namiesto 5 strán má jednu. Na prvý pohľad zložité, ale dá sa to nacvičiť. Ak niekto po častom používaní bude chcieť zmazať tieti do pamäti PC uložené recepty, nájde ich v syst.časti disku napr
C: /Users/používateľ/AppData/Local/Microsoft/OneNote/12.0/Zálohy/Nezaradené poznámky. Stačí surovo vymazať.
Skúšané na IE, Opera,FF,Chrome,Lunascape6.Kvalita je však rozdielna. Najlepšie to funguje na Opere, na IE nezobrazuje písmená s mäkčeňom, Chrome ešte horšie ako IE, pomenené písmená, FF namiesto textu občas číslice. Riešenie je jednoduché, použiť Operu Portable napríklad verziu 12.16, neinštaluje sa, nenecháva dočasné súbory a nezväčšuje svoj objem na disku. Link jesto na nete, alebo na požiadanie dodám.