Kuchyňa a vybavenie

Stroj na výrobu zmrzliny

gabi58 - fotkagabi58, 14. mája 2011

Dobrý deň, má niekto doma stroj na výrobu zmrzliny? Chcela by som si nejaký kúpiť. Potrebovala by som poradiť akú značku a vaše skúsenoti s výrobou domácej zmrzliny.

@zareaguj


Diskusia k téme

nbert
Poviem ti len tak orientacne podla katalogu tuna v UK. Velkododavatel ponuka znacku Buffalo (1,5 l kapacita) za £200, znacka Robot Coupé s tou istou kapacitou stoji £1400. Pokial nemas v plane tu zmrzku predavat tak to doma asi nepouzijes. A taktiez potrebujes zmrzku najprv uvarit, tieto stroje ti ju premiesaju a schladia pod nulu. Taktiez je tu znacka Magimix, okolo £300.
gabi58
Tak to sú riadne ceny, zmrzlinu chcem robiť doma pre manžela, je diabetik, takže miesto cukru len dia sladidlo. Dia zmrzliny dostať aj v obchode, ale sú pomaly 2x drahšie ako obyčajné a príšerne sladké /čo je dosť ironické/.
nbert
Tak jedine co ma potom napada je nejaka klasicka ruska zmrzlina, da sa robit bez stroja. Alebo skus sorbet, co je v podstate ovocna dren.
janger
@gabi58 , ved su aj take jednoduchsie, lacnejsie 'zmrzlinovace'. Napriklad taketo nieco:
 www.koopkeuze.nl/huis-tuin/ijsmachine/philips-hr230410.h...



 www.coolsound.nl/delonghi-ic8500-ijsmachine/P27992...


Tuto si mozes pozriet, ako to asi pracuje...
 www.toetjestest.nl/index.php?action=fullnews&showcomme...


Je to na vyrobu takych mensich mnozstiev. Ja zmrzlinovac nemam, takze vlastnu skusenost nemam. Ale planujem si kupit zmrzlinovac, ktory sa da napojit na moj kuchynsky robot.
honestka
Hoci tu dostaneme velmi dobre a kvalitne zmrzliny a aj pomerne lacne hlavne v lete, ked je cerstve ovocie neodolame a urobime si doma svoju zmrzlinu. Ja mam strojcek znacky "Kitchen Aid";
syn pouziva "Cuisinart Ice Cream Maker".
Ceny tychto strojcekov sa pohybuju okolo $ 80.00 CDN. v Europe su velmi kvalitne aj znacky Bosh a Philips ai.
V nich vyrobis 1-1,5 l zmrzliny vybornej kvality bez problemov a pomerne rychlo.
Dolezite je zmes pre miesanim UVARIT, cim dosiahnes velmi jemnu a kvalitnu domacu zmrzlinu.
snad NAJDOlezitejsi TYP by som ti dala, ze pred zacatim miesania ZMRZKY je dolezite prazdnu misku a lopatky kompletne vychladit a preto je potrebne ich nechat v mrazaku aspon par hodin.
Su aj lacnejsie znacky pre vyrobu zmrzliny doma, aj na rucne spracovanie avsak tieto maju vacsinou vsetko z umelej hmoty a velmi lahko sa opotrebuju.
jeka
ja mám zmrzlinovač značky Amboss,je to na výrobu 1 -1,5 l zmrzliny,robila som zatiaľ iba raz ,ale bola som sním spokojná.Dostala som ho cez objednávku z Čiech asi za 640 alebo 840 korún českých,Nádobka sa pred použitím dáva na 24 (12)hodín do mrazáku, a potom len uvariť zmrzlinu a dať miešať.dobre sa v ňom robia ovocné zmrzliny.