Kuchyňa a vybavenie

Kuchynský robot pre manželku

drkovcim - bez fotkydrkovcim, 9. apríla 2013

Ahojte, chcel by som manželke na narodeniny kúpiť kuchynský robot (stále o ňom sníva :) )
Robot by mal zvládať robiť aj hutnejšie cesto (napr. cesto na chlieb), mlieť mak, strúhať, mať a mlynček na mäso. Chcel by som kúpiť kvalitnejší robot ktorý vydrží aj niekoľko rokov a nezhorí mu motor po prvom použití :) Zároveň by som bol rád keby aj “nejak vyzeral“.

Ja osobne som premýšlal napríklad na KitchenAid alebo Ankarsrum (ževraj to sú kvalitné značky ale ja sám nemám žiadnu skúsenosť)

 www.kuchynskeroboty.sk/produkt/robot-artisan/robot-artisan-5ks...

 www.kuchynskeroboty.sk/produkt/ankarsrum-akm6290/robot-ankarsr...


Tomu Ankarsrumu hrá do kariet že je v cene komplet príslušenstvo. Čo myslíte?

@zareaguj


Diskusia k téme

gabi58
Ten prvý Artisan 5KSM150PSEER má strašne malý výkon, len 300W
myslím že pri hustejšom ceste nevydrží .
stefik
treba si premyslieť na čo ho bude porživať a koľko. ja mám kenwood major titanium 7l misa a spodný ohrev. má silný motor a ešte po roku žije. ani ten KitchenAid nie je zlý.
radox1
KitchenAid a ziaden iný.sami profici ho maju v oblube.
drkovcim
Ale pri tom kitchenaide sa obávam toho malého výkonu. Zvládne to cesto na chlieb napríklad?
marianne
Asi tak ako pise @radox KitchenAid a ziaden iny,uz mu ostanem verna...zatial neexisuje nic,co by nevymiesil.ja peciem domaci chleba stale a prave pri nom je super..uz som ho videla aj v profesiaonalnych jedalnach a kucharky si ho nevedia vynachvalit.A to varia pre hojny pocet stravnikov.A pri dokupovani nadstavcov zvaldne stuhanie sekanie,mletie masa,hnietene kysnuteho aj kremov,vsetko.Mam ho 2 roky maximalna spokojnost...
tassiedevil
KitchenAid uz mam 15 rokov, stale pracuje bez chyby...uz vymiesil hodne chlebov...najmenej dva do tyzdna...moj je americky...
marianne
@drkovcim ta sklenena nadoba je na nezaplatenie,ja som ju dostala ako bonus k artisanu.Tiez mam cerveny ,ale bez metalizy....nadherne v nej kysne cesto,ked sa prikrije pokrievkou,ceklovo na piskot.cesta ma lievik aj odmerku priamo vryte v miske..urcite kup,nebudes lutovat.Ono to vyzera,ze mu robim reklamu,uz som citala,ze je to predracene ,je to z USA..ale naozaj: co je dobre je dobre,si reklamu zrobi aj samo dobrymi skusenostami od zakaznikov.ja mam len tie najlepsie a to uz je asi 3 alebo 4 robot,co mam..
njdevil
@drkovcim , rozhodne KitchenAid, vsetko zavisi od sily motora, ked sa rozhodnes pre vykon 575 watt, neolutujes, zvlada s velkou bravurou vsetko...vlastna skusenost...
honestka
Výkon: 300W je na pomery beznej kuchyne uplne perfect.
Iba ak mate moznost za nie vysoku cenu kupit ten s vacsim vykonom OK snad vsak iba vtedy, ak sa chystate okrem varenia vo vasej domacnosti robit aj nejaky catering extra-mne vsak stacil aj vtedy:);
Nemate sa coho obavat kupit tento stroj v kazdej watazi- este pred par rokmi bezny vykon tohto stroja bol "iba 250W" a sluzil na tomto kontinente desatrocia.
Jeho sila je v jeho technike vyroby a v tom, ze aNi dnes ESTE neobsahuje ziadne umelohmotne suciastky aj preto je taky osvedceny oproti inym znacka;
a Samozrejme reklama a to, ze ho vidno v kazdej dobrej relacii, ktora dnes bezi na TV. Pyrexova miska je nerozbitna aj v pripade, ze sa zhodi na zem. Kamaratka ma male deti a nie raz sa im podaril tento ukon previest- ani skrabanec.
okrem inych diskusi aj tu sme celkom prebrali vyhody tohto robota:
 varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorec...

Vrelo odporucam, chleby, knedliky a pecivo v nom hakujem sustavne, rychlo za niekolko minut a medovnikove cesto mi ani moj milacik original Braun nidky tak hladko nerozmiesal ako moj zlty pracant.
janger
Precitaj si aj tuto diskusiu, kde sa tiez vela dozvies.  varecha.pravda.sk/diskusie/kuchynsky-robot/2571-forum.htm...


Ja mam Kenwood a som velmi spokojna. Tiez som pred nakupom velmi dlho uvazovala. Velmi som vahala medzi Kenwood a KitchenAid. A tiez aj Bosch sa mi pozdaval. Tie watty pri KitchenAid su dostacujuce, tiez sa mi to najprv nepozdavalo. Ale bolo mi vysvetlene, ze pohon motora pri KitchenAid je na inom principe, ako napriklad pri Kenwoode, takze je to porovnatelne. Tak z toho strach nemusis mat. Pozri si ale aj napriklad, kolko stoja doplnky k jednotlivym robotom (ak ti zalezi aj na cene)...
majo51
Ja skôr ako by som sa rozhodol pre robot tak by som si pozrel aspoň na googli ETA 0028 GRATUS aj keď nie som veľký fanda spotrebičov eta ale asi by som v tomto pripade volil tento tip.Ma kovové prevody,výkon 1200W,nieje vraj hlučný,je na motor 10r.záruka ale ešte si treba zistiť aké komponenty sa dajú ešte dokúpiť.Ceny za robot sa pohybujú od 330-400 €.
evanaaa
Nedávno mali v Lídli - neviem, či napíšem správne názov, ale asi ho tiež poznáte - Silver Crest, dobre vypadal, cena asi necelých 60 e., presne si nepamätám, a tak som o ňom len premýšľala, či by bol dobrý.
elysa
pozri recenzie na kuchynske roboty Heureka.sk aj Heureka.cz, ja som vyberala podľa toho...mám Bosch mum 54240, mám ho 2 mesiace a zatiaľ spokojnosť...rozmýšlala som aj nad eta gratus, ale recenzie ho nechvália...
babidka
Ja mam KitchenAid Artisan ako @marianne a veruze nanho nedopustim ! Mala som pred nim viacej robotov /2xEta, Zelmer , Moulinex/ a veruze mu nesiahali ani po palce na nohach :-) Ano , na prvy pohlad ma maly vykon ale presne ako tu uz odznelo - vykon nerobi "vykon" . Manzel je strojar a naozaj sa v strojarine vyzna velmi dobre a ked si moju novu "hracicku" prezrel , tak vyhlasil ze "tento robot bude este aj predmetom dedenia po babicke ":-) Chlieb z kg muky vymiesi hravo a ani sa nezahreje . Miesim na nom nielen piskotove cesta , ale aj maslove /linecke , pate brise apod./ ale kedze mam k nemu aj strojcek na cestoviny tak zmiesam v nom aj rezancove cesto a to potom "vymiesim" ci "domiesim" na tom strojceku na cestoviny . Ano , jeho cena je dost vysoka .Ale staci pobehat po internete , pockat na nejaku akciu a podari sa ti ho kupit aj za podstatne mensiu cenu ako je 600€. Pouzivam ho takmer denne uz 3 roky , dcera ho ma ovela dlhsie a dokupila si k nemu aj plno doplnkov ktore som u nas nenasla /byva v zahranici/ ale este stale sme z neho nadsene :-)
Na druhej strane - vraj sa mu Kenwood takmer vyrovna , je v lepsej cene a aj doplnky sa daju kupit lahsie a lacnejsie .
Co keby si sa spytal radsej manzelky po ktorom tuzi ?
turistka
Osobne nemôžem značku robota ešte chváliť, mám ho v záruke. No viem toľko, že mi ušetril ruky až po plecia, veď pravidelne mi teraz miesi cesto na chlieb, Takže, ak manželke kúpiš tohto výborného pomocníka, urobíš veľmi dobre.
zuzik01
ja som uz doma vyhlasila, ze ked sa raz vydam (raz mozno...), tak si prajem od rodicov ako svadobny dar - KitchenAid robot... 600 eur je predsa len 600 eur... mamka si inac pred rokom kupila silvercrest z Lidlu a je s nim velmi spokojna - za desatinu ceny... takze zalezi aj od tvojich financnych moznosti ;-)
zuzik01
mily @drkovcim posli mi tvoju emailovu adresu a preposlem ti jeden zaujimavy test, ktoreho vysledky by ti mohli velmi pomoct.. nemozem ale tento subor pripojit na varechu... ak svoju adresu nechces takto zverejnit, posli mi email na zuzana.balicka@yahoo.co.uk . Ten test by ti urcite pomohol sa rozhodnut ;-)
marianne
@zuzik da sa aj lacnejsie kupit,po vianociach su zlavy.Ja som ho kupila do 500 aj so sklenenou miskou,ktora sama o sebe stoji okolo 100.V podstate mala dve misky nerezovu a sklenenu.Treba popozerat.Doplnky kupovat na www.amazon.co.uk boli ooovela lacnejsie a samotny robot mali v najlepsej cene na pixmanii ,uz som aj za 379 videla.treba popozerat a pockat...
2010
@marianne , nemam a nejdem kupovat , bol som u kardiologa a prve co radil odstranit cukor ( cakal som sol ) pritom som skoro v norme .
slavka2012
@2010 , cukor kvoli priberaniu, alebo ma aj nejake ine ucinky? Ospravedlnujem sa,nechcem byt indiskretna, som len zvedava:-)
ethanel
@2010 ja som s nim velmi spokojny mam ho ale v oranzovo-hnedej farbe uz som s od tejto znacky kupil zopar veci a stale spokojny s kvalitou.
marianne
@2010 mala by som poslat k tvojmu kardiologovi svoju mamu,dostal by chudak heard attack:-))
marianne
a este: sak mozes chleba v nom piest slany,nie sladke kolace..:-)
2010
@slavka2012 , nie on je z tych kardiologov - vyskumnikov co veri ze cukor je hlavny problem srdcovych chorob okrem obezity sposobuje zapal ciev na ktore reaguje chloresterol zvysenym usadzovanim , uvidime.@marianne a jasne ze su vynimky aj moj dedo nejedol zeleninu a jedol len masne maso a zomrel na komplikacie ked mal skoro 80 rokov, spadol zo stromu ked oberal slivky na slivovicu.
babidka
Najlepsia cena na KitchenAid bola na www.pixmania.sk ale ...v marci sa uz stiahli zo slovenskeho trhu , takze treba hladat inde .
siskam
Bez zaváhania by som brala ten druhý Ankarsrum. Manželke urobíš radosť.
helanka
doprajte manzelke ten najlepsi aky si mozete dovolit.
babidka je v pravde. tento stroj je neznicitelny, vsetky moje zname ho v kuchyni tu maju. dokonca generacne zdedene a pracuju fajn.
adrianakr
Ak je to sen tvojej manzelky,tak ok. Ja by som vsak muza prizabila,keby mi kupil mixer. To nie je dar pre mna ale pre celu rodinu.