Varenie

Kde kupujete celozrnné múky?

zuzag - bez fotkyzuzag, 19. júna 2012

Ahojte, som čerstvá majiteľka domácej pekárničky a chcem upiecť
celozrnný chlebík. No a zistila som, že ceny v obchodoch za
celozrnné múky (alebo aj iné) sú dosť rozdielne. Dokonca tá istá
múka sa dá kúpiť v obyčajných potravinách o 30 centov lacnejšie
ako v špecializovaných bio predajniach. Ak máte nejakého
overeného dodávateľa :), tak sa podeľte. Ušetríte mi tak čas s
prieskumom trhu :) :). Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
s bio obchodmi v tomto nemám dobrú skúsenosť, väčšinou tam tie múky dlho ležia, dvakrát som mala v špaldovej krupici mole. najradšej chodím do Kauflandu, tam je veľmi dobrý výber. alebo ak máš možnosť priamo z mlyna. aj v Bille sa dajú nájsť základné, aj v Carrefoure občas majú. základné myslím pšeničná, ražná, špaldová - z každej hladká a celozrnná. Tesco je na múky úplná katastrofa.
babidka
Ja mam presne take iste skusenosti ako @irenaw. Takze uplne staci Kaufland alebo Billa .V Bille maju dobre muky so znackou Nase Bio - su sice trosku drahsie ale mam s nimi dobre skusenosti . V Kauflande je obcas problem, lebo niekedy tam nemaju okrem zmesi do pekarniciek a klasickej beznej muky nic , co pouzivam na pecenie chleba ....no a pridem o 3 dni a maju ohromny vyber :-)
evanaaa
Kupujem v Kauflande a hotové zmesi na chlebík sú dobré zasa z Lídla, tiež je výber. V Bille zasa ( aspoň u nás v MA ) je výber celozrnných a iných múk biedny, len občas v osobitnom regáli sa nájde múka pre celiatikov, alebo aj amarantová, ale tá málo.
tatranocka
@evanaaa ,prepáčte,prečo sa kupujú hotové zmesi na chlebík ?Dnes som si to prečítala v Lídli,všetko doma mám,okrem :kypriace látky(glukono-delta-lakton,hydrogenuhličitan sodný) a kyselina askorbová.Neviem načo je tam sóda bikarbóna,keď je tam sušené droždie.Múku si namiešam a určite ma nevyjde cenovo 1,49 € za 1kg.Preto to nechápem.
pacik
@tatranocka hotová chlebová zmes je vynikajúca, keď je človek v časovej tiesni a aj keď som zástancom všetkého domáceho, musím priznať, že niektoré lidlové zmesi sú fakt chutné a bývajú aj v akcii za dobrú cenu ...
pacik
@zuzag ja sa už automaticky v každých potravinách pozerám po regáli s múkou, takto sa dá objaviť celozrnná múka aj tam, kde to človek vopred nečaká. Vďaka takýmto náhodám som celozrnnými múkami stále celkom slušne zásobená :-)
jokin
Podľa mojich skúseností najlepší výber má Kaufland. Nájdeš tam pšeničnú, ražnú, špaldovú ...........
prdelinka
o tato diskusia ma velmi potesila. v skaredom tescu maju len jeden druh a v inych obchodoch som zatial nepatrala.vdaka za tip :)
janara
Kaufland - dobrý výber - celzrnná stredná, celozrnná hladká, špaldová celozrnná hladká zn. Biomila, ale majú aj špaldovú (nápis je na zelenom podklade), vyrábaná v Rakúsku - ale nemám teraz,presnejšie neviem udať. inak zmes z Lidla na celozrný chlieb, v BIO potravinách je aj špaldová hrubá(drahá, nekupovala som ešte, málo používam hrubú múku), nakupujem aj v Lidli v Rakúsku, v Hoferi v Rakúsku - tiež majú špaldovú (Dienner), majú aj zmes do pekárničiek, dobrú, lacnejšie ako u nás, inak aj Billa má, aj DM drogérie
nesi
já si kupujem chlebovú múku v Lidli aj to keď je v akcii za 1 euro bývajú aj 3 druhy a aj tak ju dám na polovicu s hl. múkou chlebovou č.650 pridám trocha kvasníc,semienok ,slnečnice ,ľanu kmínu rukou vymiesim potom pečiem v elektrickej rúre na plechu a je výborný.
evanaaa
@tatranocka , ja som tú chlebovú zmes spomenula len informatívne, ako pomôcku, nekupujem, lebo chleby nepečiem, ale ako vidíš podľa ohlasov, nie je až tak na zahodenie, dá sa použiť, už tu boli na ňu kladné odozvy aj predtým, pokiaľ nie je zamolená, ale to sa môže stať aj pri inej, to už nie je vec kvality múky či zmesi.
ancicka
Ja chlebík pečiem často a celozrnú múku si najradšej kupujem v kauflande.Tam je ozaj najlepší výber.
sirmephisto
ta soda ti este krajsie nafukne cesto pri peceni, takze mozno preto tam je, a urcite ta vyjde lacnejsie ked si to namixujes sama. Ved vyssia cena hotovych zmesi je len preto ze vela ludi je pohodlnych a kupia si nieco co uz je priravene na priame pouzitie
fabi8
pozrite si toto video a vas slak trafi ako sme klamani, celozrnna muka by mala byt lacnejsia ako biela, pretoze uz na mlyne je lacnejsia. To len korporacie zneuzivaju nasu nevedomost a podstrkuju nam celozrnnu muku ako nieco viac, pricom to nie je pravda. Celozrnna muka sa vyraba jednoduchsie a lacnejsie.  www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10002628-pecivo-4-legenda-o...