Varenie

KÁVA

jerica - fotkajerica, 17. marca 2010

Dnes ráno 17.3.2010 v Slovenskom rozhlase SR1 som počula , káva je výborná na prípravu mäsa , keď mäso necháme v káve na noc dostane vláčnu a výbornú konzistenciu , má niekto s touto úpravou mäsa skúsenosť? Mne sa to pozdáva,hoci som to ešte nskúsila,určite tým nič nepokazím.

@zareaguj


Diskusia k téme

cistinka
Kávu som neskúšala, ale do mlieka, alebo ochutenej vody som už na noc mäso dávala a bolo to vláčne a rozplývalo sa na jazyku :-)
jerica
Ďakujem za radu, recept som pridala do mojej kuchárky.
evanaaa
Ani by ste neverili,kolko receptov sa da pripravit s kavou,ak mozete,pozrite si nemecku stanicu tv gusto,kde je tomu venovana jedna relacia:kava&cokolada.Tam sa obidve ingrediencie pouzivaju nielen na pecenie kolacov.
nbert
zaujimave... toto musi byt novinka, dal som si tu pracu a nenasiel jedinu zmienku o tomto v laurousse gastronimique. Zvycajne sa na zvlacneni masa podielaju enzymy, ale neviem o tom ze by sa nachadzali v kave. Rozhodne to znie zaujimavo. Hovorili aj o tom na aky druh masa sa to najviac hodi ?
jerica
Tento týždeň bol v rannom magazíne Slovenského rozhlasu na SR1 príspevok niečo o káve,tam znalec kávy povedal,že ľudia ani nevedia aká je dobrá káva pri robení mäsa , ako sa marinuje mäso v káve, ko to zjemní chuť mäsa, keď ráno robím aj ranné povinnosti, nezapamätala som si v akom bloku a v ako čase to bolo.Len som postrehla zmienku o použití kávy vo varení. Pozdravuje Vás @nbert prajem Vám zvládanie Vašich pracovných povinností.
vcelka
To mi niečo pripomenulo... Bol krst knihy receptov s kávou. Mäsité, zeleninové jedlá s kávou, zaujímavé, šialené a na pohostenie tam aj mali niektoré z nich. Dve kamošky tam boli, vrátili sa domov zelené, vracali... nuž niektoré experimenty sú hodné len na teoretizocanie... :-))