Mleté mäso na kávovej poleve

evakosziklova - fotkaevakosziklova, 15. marca 2010

Robievam ked cakam vela ludi na navstevu alebo ked ideme na vylet, pretoze tato dobrotka je vyborna za studena rovnako ako za tepla.

8/10
porcií
5 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

500 gramov
500 gramov
4 kusy
1 velka
2 CL
6 kusov
4 PL
2 CL
3 PL
1 kus
3 PL




Postup

  1. 1

    Uvarime 3 vajicka na tvrdo. Nasekanu/nakrajanu cibulu spenime. Do jednej misky napustime vodu (podla potreby) a nakrajame do nej rohliky (ja ich zvyknem obkrajat do okola, tu hnedu vrstvu dam dole). Do druhej misky dam pomlete maso oba druhy spolu s usmazenou cibulou, korenim, s vymackanymi rohlikami,olej,jedno cele surove vajicko a vsetko zamiesame.

  2. 2

    Do janskeho skla alebo plechu dame troska oleja a spodnu vrstvu zamiesanej zmesi asi tak 1/3, ulozime do jedneho sirsieho pasu. Tri uvarene vajicka osupeme a poukladame pozdlzne na vrch tej jednej tretiny zmesi. Zvysok zmesi ukladame od jedneho konca po druhy tak aby sme zakryli vajicka a vlastne z toho budeme mat akoby roladu. Na vrch nasypeme struhanku. Zakryjeme alobalom a dame do zohratej truby. Peceme 45 minut pri 200 `C

  3. 3

    Dame do jednej misky: kavu, stavu s citrona, kecup, 1.5 dcl vody a zamiesane. Po 45 minutach vyberieme maso s truby dame dole alobal a zalejeme s pripravenou kavovou zmesou. Potom dame maso naspät do truby a peceme az kym nam struhanka na vrchu nezhnedne cca 20 minut pri rovnakej teplote. Podavame s uvarenymi zemiakmi alebo s chlebom. Ako obloha mozu byt kvasaky ci zavarene uhorky. Dobru chut!

Diskusia k receptu

jozefj
Veľmi zaujímavé ,niekedy odskúšam . Odkladám do mojej K.K. Ďakujem.
hannah22
zaujímavé, odkladám do k.k., len nabrať odvahu na tú novú chuť s kávou ... :))
evakosziklova
netreba sa bat tej kavy lebu ju smiesate s citronom a kecupom, naozaj je to vyborna chut ked som to prvy krat jedla ani som netusila ze tam je kava.. je to naozaj mnami
mracik9
Tak takéto dobroty papate v Austrálii ,určite to vyskúšam ,zase pre mňa niečo nové




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia