Kuchyňa a vybavenie

Forma na šachovnicovú tortu

amia - fotkaamia, 3. januára 2015

Dobrý deň, rada by som vedela, či máte niekto skúsenosti /aké/ s formou na šachovnicovú tortu. Rada by som takú tortu upiekla, ale nie som si istá či mám formu kúpiť, alebo či postačí obyčajná šablóna vyrobená vlastnoručne... Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

stefik
Ja som robila tiež tak, že som vyrezávala. Je to možno trochu viac roboty ale ked si zvaziš koľko tá forma stojí a jak často ju použiješ tak sa to podľa mna veľmi neoplatí kupovať.
brambora
@redakcia poprosim vas, aby uzivatel menom @fakegamecz prestal s preferovanim stranky ikuchar.sk. pokial viem, volakedy ste takychto ludi, ktory robia reklamu automaticky vylucili alebo nieco podobne. vsade kde to je mozne dava odkazy na tu stranku, ktora aj tak kopiruje recepty a fotky aj z vasej stranky!!! dakujem.
brambora
@fakegamecz precitajte si posledne komentare pod tymto receptom  varecha.pravda.sk/recepty/babkin-jablkovy-kolac-fotorecep...

danu varechacku som na to upozornila, ze na tej vasej uzasnej stranke som videla jej fotky. a dala za pravdu, ze su jej, dokonca ich tusim ani neorezali. a nejedna sa len tu o vasu radu, ale pod diskusie a recepty kde sa vam to hodi, date vecne ten vas link, takze to je evidentne propagovanie stranky. asi vam za to platia alebo co.
1x ywett
tatranocka
Neviem,prečo zmizol tento komentár:
tatranocka, dnes 22:03 k Forma na šachovnicovú tortu
Videla som aj torty robené vo forme,ale takáto precízna nebola ani jedna:
» varecha.pravda.sk/recepty/moj-sach-mat-fotorecept/55652-r...

Na jednom webe aj majiteľka formy priznala,že nakoniec tie formy použila len na upečenie korpusov,ktoré potom vyrezávala.Takže si myslím,že je to zbytočnosť.Krajšiu tortu,ako je v pridanom linku, som nevidela (autorka je asi absolventkou strojníckej priemyslovky :) ).
tothka
Nedávno som šachovnicovú tortu piekla. Nepotrebovala som na to žiadnu extra špeciálnu formu. Stačilo korpus prerezať priečne a potom na približne rovnako široké kruhy, samozrejme stredový je potrebné urobiť širší a dobre potrieť krémom aj boky týchto jednotlivých pruhov pri vkladaní. Nie je to žiadna veda, torta je krásna a zaručene efektná na akúkoľvek oslavu. Považujem na zbytočné vyhadzovanie peňazí za kúpu špeciálnej formy.
amia
@tothka , dakujem, odhodlam sa teda urobit ju podla sablony. Amia