Pečená cvikla so zemiakovo-bylinkovou plnkou (fotorecept)
	        Autor receptu: elixir
	         
	        
	        Jedlo je ľahšie, než ľahké... preto sa množstvo môže s kľudom znásobiť.
| 		  
				  	  
				  	1-2 porcia  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Nachystáme suroviny.
 - Cibuľu pokrájanú na drobno opražíme na lyžičke olivového oleja.
 - Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme opraženú cibuľu, drožďové vločky, koriander, čierne korenie, rascu, tymian a soľ. Zamiešame.
 - Od stredu každej cvikle odkrojíme 2 plátky hrubé cca 1 cm.
 - Prichystáme zmes na obalenie: do misky dáme múku, mletú rascu, čierne korenie, soľ a trochu tymianu. Zamiešame.
 - Pekáč potrieme olejom. Všetky kolieska cvikle obalíme z jednej strany zľahka v múke a polovicu z nich dáme bokom. Polovicu ukladáme na pekáč pomúčenou stranou nadol a navrch vrstvíme zemiakovú plnku.  
 - Odloženými kolieskami cvikle plnku obložíme pomúčenou stranou nahor. Pomúčený povrch dobre potrieme olejom a dáme piecť na 200°C na 20-25 minút.
 - Upečenú cviklu podávame najlepšie so zemiakmi, varenými alebo pečenými.
(Tip: Pri príprave zemiakov v šupke ich dáme variť viac než je spomenutých v recepte, zvyšné prerežeme na kocky ako do zemiakového šalátu, pridáme do nich cibuľku opraženú na zvolenom tuku - olej, alsan, či maslo - a čerstvú petržlenovú vňať.)
(Do plnky by sa hodili i vlašské orechy nasekané na drobno.) - Časti cvikle, ktoré odložíme po odrezaní plátkov od stredu, môžeme použiť napríklad do Cviklového šalátu.