Muffiny ako cheeseburger
Autor receptu: archaa
Kto z nás si nerád občas pochutí na šťavnatom cheeseburgeri? Priznávam, že aj ja občas
neodolám tomuto
pokušeniu. O to viac, že vlastne ani nevieme, čo všetko v podobe klasického
cheesebrugra skonzumujeme, som raz
skúsila upiecť jeho minivydanie. Skvelé i na posedenia s priateľmi či rodinou a
hlavne... vieme čo jeme. Snáď
niekoho inšpirujem a budú vám chutiť. Muffiny ako cheeseburger.
Na cesto som použila svoj recept na Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou -Turecko
12-15 porcií |
120 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravte si cesto, ktoré na muffiny použijete. Môže byť podľa vašej chuti nejaké osvedčené na žemle, alebo skúste môj recept na Acma turecké sladké žemličky, ktorý nájdete medzi mojimi receptami:
Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou - Turecko
Konzistenciou i chuťou sú veľmi podobné žemliam na cheeseburger. - Na troche oleja si osmažíme mleté mäso, ochutíme soľou, korením, pridáme horčicu, paradajkový pretlak a omáčku BBQ alebo kečup. Všetko dobre premiešame a odstavíme.
- Plech alebo formičky na muffiny potrieme trochou oleja a vysypeme múkou.
- Cesto rozdelíme na 12 porcií a z každého vyformujeme guličku, ktorú vyváľame valčekom na placku. Tú vložíme do vymastenej formy. Do stredu navrstvíme mäsovú plnku, okraje cesta potrieme žĺtkom a posypeme trochou sezamu. Dáme do vyhriatej rúry (200 °C) piecť na asi 10-15 minút.
- Muffiny z rúry vyberieme, navrstvíme pláky syra a vrátime ešte na 10 minút do rúry zapiecť.
- Po upečení necháme iba chvíľu postáť, obložíme lístkami šalátu, kolieskami paradajok a kyslej uhorky.
Dobrú chuť!