Muffiny ako cheeseburger

Autor receptu: archaa

Kto z nás si nerád občas pochutí na šťavnatom cheeseburgeri? Priznávam, že aj ja občas neodolám tomuto pokušeniu. O to viac, že vlastne ani nevieme, čo všetko v podobe klasického cheesebrugra skonzumujeme, som raz skúsila upiecť jeho minivydanie. Skvelé i na posedenia s priateľmi či rodinou a hlavne... vieme čo jeme. Snáď niekoho inšpirujem a budú vám chutiť. Muffiny ako cheeseburger. Na cesto som použila svoj recept na Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou -Turecko

12-15
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravte si cesto, ktoré na muffiny použijete. Môže byť podľa vašej chuti nejaké osvedčené na žemle, alebo skúste môj recept na Acma turecké sladké žemličky, ktorý nájdete medzi mojimi receptami: Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou - Turecko
    Konzistenciou i chuťou sú veľmi podobné žemliam na cheeseburger.
  2. Na troche oleja si osmažíme mleté mäso, ochutíme soľou, korením, pridáme horčicu, paradajkový pretlak a omáčku BBQ alebo kečup. Všetko dobre premiešame a odstavíme.
  3. Plech alebo formičky na muffiny potrieme trochou oleja a vysypeme múkou.
  4. Cesto rozdelíme na 12 porcií a z každého vyformujeme guličku, ktorú vyváľame valčekom na placku. Tú vložíme do vymastenej formy. Do stredu navrstvíme mäsovú plnku, okraje cesta potrieme žĺtkom a posypeme trochou sezamu. Dáme do vyhriatej rúry (200 °C) piecť na asi 10-15 minút.
  5. Muffiny z rúry vyberieme, navrstvíme pláky syra a vrátime ešte na 10 minút do rúry zapiecť.
  6. Po upečení necháme iba chvíľu postáť, obložíme lístkami šalátu, kolieskami paradajok a kyslej uhorky. Dobrú chuť!