Krčmársky guláš (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Dnes varím na manželovu nôtu. Guláš, akýkoľvek, to je jeho,
najlepší je na
druhý deň, ale málokedy z neho na druhý deň
ostane :-) S domácimi knedľami je to mňamka.
Postup
- Najprv nakrájame cibuľu na malé kúsky a orestujeme ju spolu s rascou na bravčovej masti do hneda. Potom pridáme mäso, orestujeme ho.
- Keď je mäso zatiahnuté, pridáme pretlak, červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, zalejeme vodou, najlepšie vývarom a do sitka na korenie dáme nové korenie korenie a bobkový list, papričky nakrájame na kolieska. Premiešame a zakryté dusíme, pokiaľ mäso nie je mäkké (cca 1,5 hodiny).
- Keď je mäso mäkké pridáme prelisovaný cesnak a majoránku, krátko povaríme a podľa potreby zahustíme solamylom.
- Ako prílohu som urobila knedle (recept tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/nadychana-parena-knedla-fotorecept/62904-recept.html ) :-)
- Vyskúšajte, určite nebudete ľutovať :-)