Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채

Autor receptu: redakcia

Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku

Prečítajte si aj súvisiace články:
Chuť Kórey opäť na Slovensku
Hyung-soo Yim: Chuť Kórey je pre mňa chuťou domova

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky a nechajte postáť v korenenej omáčke.
  2. Mrkvu, papriku a cibuľu nakrájajte na tenké pásiky a zľahka všetko orestujte na sezamovom oleji so štipkou soli.
  3. Huby shiitake nechajte zmäknúť v teplej vode a potom opatrne poduste s 1/2 PL sójovej omáčky.
  4. Marinované hovädzie mäso opečte s nasekaným cesnakom a keď je hotové, pridajte podusené huby shiitake a všetko ešte 1 minútu restujte.
  5. Číre cestoviny namočte do teplej vody, potom uvarte a po uvarení premyte studenou vodou. Následne nakrájajte na dĺžku asi 20 cm a premiešajte so sezamovým olejom.
  6. Zmiešajte všetku zeleninu, mäso s hubami, cestoviny, ochuťte sezamovým olejom, soľou a čiernym korením. Podľa chuti môžete pridať aj trošku cukru a sójovej omáčky.
  7. Naložte na tanier a podávajte s pečeným vaječným žĺtkom nakrájaným na pásiky, dubákom nakrájaným na pásiky a semienkami ginka.
  8. Tip: Na tento recept je možné použiť aj iné druhy zeleniny, ktoré máte k dispozícii.