Grilované sardinky
Grilované sardinky

Grilované sardinky z Madeiry

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 6. mája 2024
Grilované sardinky z Madeiry
Foto: Shutterstock

Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u nás, môžete si ich aj doma vyskúšať Zobraziť celý popisSardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u nás, môžete si ich aj doma vyskúšať pripraviť na madeirský spôsob.

4
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks vypitvané
2 PL
3 strúčiky
1 PL
1/2 ks
4 vetvičky
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesnak nakrájame na plátky, citrón zbavíme kôry a nakrájame na plátky, rozmarín zbavíme stoniek a pomliaždime.

  2. 2

    Všetky ingrediencie okrem sardiniek dáme do misky a premiešame. Zmes preložíme do zapekacej misy, pridáme vypitvané sardinky a poriadne premiešame. Prikryjeme a necháme niekoľko hodín odpočívať.

  3. 3

    Rozpálime gril alebo panvicu na grilovanie a dáme na ňu sardinky. Opekáme ich 4–5 minút z každej strany.

  4. 4

    Ugrilované sardinky preložíme na tanier, pokvapkáme olejom, posypeme ešte trochou mletej papriky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia