Varecha.sk má 5 rokov a 4,7 milióna receptov v kuchárskych knihách

redakcia - fotkaredakcia, 1. októbra 2014
Varecha.sk má 5 rokov

Dnes je to presne 5 rokov, čo sa narodila internetová stránka Varecha.sk, predtým sme ju pár mesiacov pripravovali, aby presne 1. októbra 2009 uzrela svetlo sveta. Počas tých rokov sa z nej stal najnavštevovanejší receptový web na Slovensku.

Tri štvrte milióna návštevníkov každý mesiac
Mesačne Varechu navštívi tri štvrte milióna návštevníkov, áno 750 tisíc ľudí si otvorí Varechu aspoň raz mesačne, objavujú inšpirácie, čítajú články, diskutujú, ale najmä prezerajú recepty. Vaše skvelé recepty, ktorých ste pridali niekoľko desiatok tisíc a ktoré si ukladáte do kuchárskych kníh a takto uložených receptov máte 4,7 milióna, a to je už obrovské číslo.

50 vylepšení do konca roka
Pri príležitosti tohto výročia chystáme 50 vylepšení a noviniek, ktoré budú pribúdať postupne, mnohé z nich sú na základe požiadaviek používateľov. Budú postupne pribúdať počas jesene až do konca roka. Ak chcete, napíšte nám do diskusie, čo by ste vylepšili, možno tých vylepšení bude aj viac ako 50, ak objavíme v komentároch nejaký super nápad, ktorý nám nenapadol :)

Ďakujeme vám za priazeň, teší nás, že sa vám Varecha páči a dúfame, že vás potešia novinky, ktoré postupne pribudnú.

Pozrite si aj 25 najobľúbenejších receptov histórie celej Varechy »

Zdroj foto narodeninovej tortičky: Shutterstock
@zareaguj


Diskusia k článku

radost
VARECHA-moje obľúbené dieťa..mám z nej radosť..:-)
vdaka všetkým..
kakaova
Dnes má presne 5 rokov aj www.sashe.sk , aká zhoda okolností ?!...
gratulujem obom
kukulienka71
Veľa šťastia, zdravia!!! Nech sa Vareche darí naďalej, prajem veľa priaznivcov, skvelých nápadov a bezproblémovú prevádzku:-)
sonulienka
Gratulujem a som šťastná, že som medzi Vami. Veľa mi to pomáha. Nech sa Vám a nám len darí a hlavne nech tu nie sú taký ktorým nejde o recepty ale o hádky. Ešte raz všetko naj naj. Hlavne pevné nervy všetkým prajem.
smejkad
vela lasky, pohody, dobrej nalady a receptov z kazdeho sudka zelam, tak budeme vsetci spokojni :-)
marienka44
Aj ja sa pripájam ku gratulantom, som tu od r.2010.
Prajem vela napadov a dobrych receptov! Varecha je moja pomocníčka. :-)
pipnat
som závislá na Vareche, len tak ďalej, gratulujem:)
katy483
Všetko najlepšie k narodeninám. Ešte veľa úspešných rokov a stále nových čitateľov , šikovníčkov ,ktorý pridávajú skvelé recepty , aj začínajúcich kuchárov ako som ja.Varecha mi je denno denne v pätách Ďakujem, že ste Vaša práca napĺňa a pomáha :)
elisticka
všetko najlepšie prajem :-) oslavujeme spolu nas narodeninovy den 1.10 :-) prajem vela krasnych receptov :-)
evusik
všetko najlepšie redakcii a všetkým varecháčom ktorí chodia na Varechu nielen kvôli dobrým receptom ale aj kvôli dobrým ľuďom :) dúfam, že Varecha tu bude ešte veľmi, veľmi dlho...
zdenka1009
Varechu, sledujem od jej zárodku, až do dnešných narodenín. Veľa som sa naučila, spoznala veľa dobrých ľudí i receptov :-) Tak jej prajem do ďaľšieho života veľa dobrých a kvalitných receptov :-)
zitar
Varecha - môj dobrý inšpirátor, lebo chodiť do roboty a denne variť, to chce veľkú fantáziu. A tú mám našťastie aj vďaka Vareche.
timara
tak veľa šťastia a zdravia a chuti do varenia nám všetkým :)))
pusta
Vaeeche.sk, redakcii i varecháčom želám veľa šťastia, láskyplnej pohody a nevysychajúcu studnicu skvelých receptov:-)
mariamka
tiez sa pripajam ku gratulaciam a vlastne zaroven pripajam,, rada a pravidelne, Varecha nas proste bavi! myslim, ze celkom rozumna zavislost :) vdaka patri @redakcii , /tesime sa na novinky!/ a vsetkym @spolutvorcom - @varechacom , bez nich by to neslo, takze kolegovci, zivjo!! :))
salinka
Prajem Vareche, aj všetkým varecháčom veľa ďalších spoločných rokov. Mali by sme si na tú oslavu niečo dobré upiecť:-)
alex37
ďakujem vareche za skvelú inšpiráciu, stovky a tisíce nových receptov a za varecháčov, ktorí za to stoja :-)
medulienka122
Blahoželám Vareche k výdrži, akú má s nami už 5 rokov - každý človek je iný a redakcia má občas čo robiť,aby sa zachovala nestranne, keď sú vášnivé diskusie , pripomínajúce skôr žabomyšie vojny a krotila nadmerný temperament niektorých prispievateľov. Ešte raz blahoželám a prajem veľa tvorivých prispievateľov kvalitných receptov :)
kecemis
Aj sa pripajam, vela dobrych napadov, malo skriepok a este viac dobrych receptov.



natascha1
Mojej najobľúbenejšej webovej stránke želám veľa čitateľov a prispievateľov. Nech sa ešte mnoho rokov môžeme tešiť z fantastických inšpirácií. Všetko najlepšie.
zolik
Gratulujem a do dalsich rokov prajem vsetko najlepsie.
smajliqa
Varecha,všetko najlepšie k narodeninám :) moja najobľúbenejšia stránka... želám veľa veľa ďalších prispievateľov, dobrých nápadov, a skvelých receptov :)
varecha sa stala neoddeliteľnou súčasťou môjho života :)))
siskam
Som šťastná, že som Vašu stránku pred rokmi objavila. Prajem veľa šťastia vo Vašej tvorivej práci.
honestka
Pripajam sa k jubileu a zelam tu prijemnu pohodu varechacom!
Vela uzitocnych rad v komentoch pri receptoch, ktore povznesu jednotlivca k lepsim vysledkom a ako vidno na mnohych obrazkoch - oproti nasim zaciatkom aj krasnym prezentaciam ich vytvorov fotografii.

Viacerych prispievatelov prave tato stranka povzniesla k tomu, aby sa nieleznze zdokonalili v computerovej technike ale, aj k lahsiemu rozhodovaniu sa beznej dilemy ..."CO dnes uvarit" ...
Skvele!
Aj preto si dnes vieme pytat od redakcii, co by sme chceli vylepsit takze stranka moze byt dalej len zaujimavejsia - pretoze popularity ma uz dnes dostatok.
Dakujeme redakcni pracovnici!
soncya
aj ja sa pripájam, varechu mám rada, mnohokrát mi pomohla.
atina47
Dekuji tvurcum Varechy za ten skvostny napad pro celou varecharskou verejnost, hodne uspechu do dalsich let.
maarlene
pripájam sa ku gratuláciam,tiež som na vareche závislá takže prajem ešte mnoho uspechov!
babkamt
tiež sa pripájam ku gratulantom. Rada chodím na Varechu. Veľa som sa tu naučila. Som tu od roku 2010. Nevedela som ani, kde sa zapína pc. Ani ma to nezaujímalo. Mala som dosť iných koníčkov. Až raz prišiel syn a ukázal mi Varechu. Odvtedy sa vo mne prebudila chuť naučiť sa pracovať na pc. Aspoň raz za deň na chvíľku "musím" nazrieť, čo je tu nové. Prajem nám všetkým mnoho dobrých receptov a redakcii držím palce . Teším sa na vylepšenú Varechu.
mesiar50
Srdečne gratulujem redakcii, varecháčkam,varecháčom a všetkým tým ktorý sem chodia nakuknúť k chutným jedlám.
havino
varecha moja každodenná, ( viac menej), želám Ti, nám varecháčom krásne jubilujem, až teraz si uvedomujem, že som tu 4 mesiace po od jej vzniku a som spokojná, naučila ma rozvážnosti, zdokonalila moje varenie, pečenie, triky a plno inšpirácie. Naučila ma ešte viac tolerovať iných, naučila chápať iné povahy, takže gratulujem a dakujem za seba, že varecha je.
alena45
gratulujem ! Je radosť vidieť, že denne pribúdajú stále nové recepty, hoci niekedy si myslím, že už snáď ani niet čo vymyslieť, vždy ma prekvapí nejaká super novinka. Som veľmi rada, že sa pripájajú krajania a obohacujú tak nekonečný tok nových a stále inšpiratívnych receptov.
evanaaa
Pripájam sa ku gratulantom, Varecha je moja srdcová záležitosť, bez nej si ani deň neviem predstaviť, získala som nielen plno dobrých receptov, rád, a prečítala množstvo zaujímavých zážitkov, veľa sa naučila ale aj som získala niekoľko priateliek - ov, aj keď len takto, na diaľku, čo si veľmi cením a preto Vám všetkým v redakcici ale aj ostatným Varecháčom želám ešte veľa dobrých nápadov a hlavne výdrž. A ešte - bola by som rada, ak by redakcia založila diskusiu, ako vyššie spomína, čo by sme chceli vylepšiť. Mne by stačila aj maličkosť - aby som mohla vrátiť v prípade chyby celý môj napísaný text a opraviť, čo sa dá, ako je to napr. aj na FB. Ostatné v diskusii, ak bude..... do varenia, do pečenia!
jozka2
Ku gratulantom sa pripajam aj ja.Vazim si pracu redakcie,nemaju to lahke a hravo to zvladaju.Do dalsich plodnych rokov prajem mnoho dobrych prispievatelov,aby sme si varechu v pohode uzili spolu s nimi.Mnoga leta,mnoga leta,zivjom,zivjom...
jarbra
Srdecne blahozelam redakcii a prajem VARECHE do dalsich rokoch, vela skvelych a chutnych receptov, dobrych prispievatelov a vela kreativnych napadov. Som vdacna, ze mozem byt s Vami tu na Vareche, kde su dobry ludia ( aj ked to obcas zaskripe ) ... treba vediet odpustat a jeden druheho respektovat a vtedy sa bude na Vareche len a len dobre varit! My sme pre Varechu a Varecha je tu pre nas. Timu v redakcii prajem vela zdravia, vela trpezlivosti, samozrejme aj vam varechacom vsetko dobre ... nech nam to ,, vari ,, este dlhe rocky, majme sa radi, pretoze Zivot je kratky. VARECHA je premna ,,NUMBER ONE ,, ... BEDANKT - GOEDENACHT -WELTERUSTEN . ( Cislo jedna - Dakujem - Dobru noc - Dobre sa vyspite ).Pripajam sa k @jozka2 ZIVIOO ...
kuchticka
Gratulujem, gratulujem!
Prajem vela uspechov I do dalsich rokov.
nech stale zije NASA VARECHA!
jerica
Gratulujem, ďakujem VARECHE za inšpirácie vo varení, ale pre mňa najviac, ďakujem za nové priateľstvá ktoré som našla na vareche, veľmi si to vážim :-)
Krásne vyznania napísali naše prispievateľky nielen receptov, ale aj len aktívnych pri komentároch :-)
tinca
@redakcia ako to strašne ušlo, ja som tu od r.2010, teda pripojila som sa hneď v začiatkoch. Varecha si prešla peknú púť s rôznymi úskaliami, ale tak to už v živote chodí.Zaželajme jej ešte veľa krásnych kulinárskych kúskov a hlavne dobrých a prajných prispievateľov. Aby hádky a osočovania boli už minulosťou:)
marcel83
Veru, už aj ja som tu nejaký ten rôčik /od 2010/ a postretal som tu odvtedy rôzne individuá.

Vďaka bohu, že sú tu aj ľudia, ktorí mi k srdcu prirástli a sú "dopohody" ;)

Tak isto gratulujem.
smejkad
rozmyslam tuho - pretuho, pod akym menom si tu fungoval do 22.9.2014 a preco ...

joke :-)
cesminaz
Aj ja sa pripajam k ostatnym a blahozelam "vareche" k jej 5.vyrociu ;-P Mam tuto stranku velmi rada :-) je tu vela skvelych receptov z ktorych si vie naozaj kazdy vybrat ten "sebe" vyhovujuci ;-) A je tu tiez vela skvelych a sikovnych kucharok a kucharov, ktorych si cenim a obdivujem :-) Mila @redakcia prajem vam este veeeeeela uspechov s @Varecha.SK ,vela receptov,vela skvelych kucharov a varechacov ;-P A hlavne nech tu na Varecha.SK vladne medzi nami varechacmi vzdy "prijemna" atmosfera ;-D
gitka61
Srdecne gratulujem a pripajam sa k ostatnym.Milujem tuto stranku a prajem vela vela rokov hodne vybornych receptov a hlavne pokoj ,aby bola pohoda a menej hadok a hodne hviezdiciek.:-)
orchidea
Nespočetné množstvo výborných receptov... do ďalších rokov nech pribúdajú stále nové a nové a nech je "Varecha" stránkou, kde ide hlavne o recepty a nie ako veľaktrá o riešenie gramatických problémov a urážlivých komentárov... Celému kolektívu veľa tvorivých nápadov pri zveľaďovaní stránky.
3sandra3
Veľmi sa mi páči táto stránka varenia a pečenia a dokonca aj niekedy zabrdneme aj do iných tém, čo je fakt skvelé. Veľmi som sa tu priučila a želám vareške ešte ďalších veľa rokov plných úspechov. A samozrejme, my s ňou !!!
rennatte
varecháčkou som od roku 2011 a tak som si pozrela svoje prvé pridané recepty a ako tak pozerám, dosť som sa za tie roky naučila, od fotografovania po aranžovanie jedla a to všetko vďaka kolegom a kolegyniam tu na Vareche, vďaka ich komentárom a názorom, menil sa môj pohľad na spôsob prípravy jedla a na jedlo samotné a tiež som si klikla na poslednú stránku s receptami - 1985 a prvý recept - Rybacia polievka so zeleninou
recept pridal: redakcia 18. mája 2009 10:25, takže prípravy začali už v máji :-) všetko najlepšie VARECHA :-)
zolik
Ak som dobre pocitala, tak aktualne je na Vareche pridanych 39.690 receptov. Pekne cislo.
palokuchki
Gratulujem Vareche k narodeninam. To bol naozaj vynikajuci napad zacat tuto stranku. Rada sem chodim. Naucila som sa tu vela veci. Ci sa to tyka varenia, praci s pocitacom alebo fotografovania. Tiez vdaka Vareche som nasla mnoho milych ludi a uprimne priatelstva. Aj ked to tu niekedy zaskripe je tu fajn.
elixir
Pripájam sa k ostatným gratuláciám, nech sa stránke Varecha aj naďalej darí a vládne tu pohoda a dobrá nálada. :)
gabikulka
Pripájam sa ku gratulantom a ďakujem za kopec inšpiratívnych receptov.
matata1
Aj keď opozdene, ale pripájam sa ku gratulantom. Milá Varecha, prajem veľa super receptov, vtipných žážitkov a podnetných diskusií a oveľa menej zbytočnej kritiky a nezmyselných hádok.
hanach
No tak varecha, všetko najlepšie, nech žiješ 100 rokov
dallocka
Vareche.sk prajem len a len najviac dobrych receptov a dobrych ludi, ktori ich sem pridaju. Vzdy ked neviem co uvarit, nastartujem stranku varechy a uz len listujem :)
PS: mala by som jeden navrh ohladom kucharskej knihy: keby sa dali kategorie popresuvat podla seba a mozno by bolo fajn, aby sa dali vytvorit podkategorie
medovnicek
aj ja sa pripájam ku gratulantom, stretla som tu veľa skvelých kuchárok a kuchárov, vďaka vareche som našla nových priateľov, získala som veľa cenných rád a receptov
tinca
@redakcia K výročiu pripájam malú básničku,ktorú napísal môj bratranec Jožko
"Už 5 rokov s Varechou žijeme svorne pod strechou -
tých 5 rokov bolo pre mňa potechou.
Varenie a pečenie to je moje potešenie -
za recepty z Varechy často som mala dobré vysvedčenie
od mojich milých návštevníkov,
najedli sa dobrých makovníkov,
medovníkov a iných dobrôtok
z varechárskych receptov...
Aj sama som prispievala -
dobroty svoje pre seba som si nenechala.
Tých 5 krásnych rokov v srdci mám -
spomienkami a kyticou ruží blahoželám Vám
mijaita
JSem sice "cizinka" ale chodím na Varechu velmi ráda. Jen mě mrzí, že se téměř nevyvíjí. Měla by. Nejen já, ale mnoho jiných volá po celkem zásadních úpravách, které se bohužel, ne a ne uskutečnit. Není každá /ý pocitacove zdatny a pridávání fotek je pro nej neschudne. Proc to nejde ani za cele roky zmenit? Stejne tak sledovani diskuzi jako takovych, nebo pod recepty. Proc nemohou byt diskuze razeny treba jako na www.labuznik.cz kde je na prvni pohled patrne, kdo pise, do ktere diskuze pise a pokud chci, prijde mi oznameni, ze nekdo do te ci one (nejen do moji) diskuze prispel? Recept chci sledovat treba a nemohu, bud ho musim hledat, nebo sledovat vsechny nove prispevky ke vsem receptum neustale a pak si ten svuj tam najit?
O chybach ktere se zrejme nikdy neodstrani, o neustale TS ve zkusebni dobe, ani nemluvim.
Ano, Varecha je velmi prijemna, ale jak jsem jiz zminila, nevyviji se smerem, jaky by si uzivatele (nejen ja), prali.
Tak jsem zvedava, jakych zmen se do konce roku dockame.
Preji i ja at se Varese dari i v dalsich letech.
radox1
suhlasim,takyto portal potrebuje rozvoj a musi sa zdokonalovat,lebo skonci ako dennik SME.teda nie ze by mi bolo za nim luto.
hubata
Zo srdca gratulujem, ale súhlasím s @mijaita , treba ešte trošilinku pridať.



 



TOPlist