Veľký kuskus videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 20. novembra 2013

Môj manžel je z Maroka a časom som sa naučila ich špecialitám. Teraz by som sa s nimi chcela s vami podeliť. Kuskus Zobraziť celý popisMôj manžel je z Maroka a časom som sa naučila ich špecialitám. Teraz by som sa s nimi chcela s vami podeliť. Kuskus je známa cestovina a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby. Toto je moja špecialita z veľkého kuskusu.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava
Veľký kuskus (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

0.5 kg
1 ks nasekaná nadrobno
2 PL
2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Poprážime cibuľku nasekanú na drobno na oleji do ružova. Pridáme papriku, drvený kmín a mletý zázvor. Poprážime iba minútku a pridáme kuskus. Premiešame, pridáme bujón a dolejeme vodou(1 a pol dávky vody na 1 dávku kuskusu).

    Veľký kuskus (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vodu vyvariť za častého miešania. Ak kuskus ešte nieje mäkký keď sa voda vyvarí, tak prilejeme ešte troška horúcej vody. Kuskus je hotový keď je mäkky. Ako cestoviny.

  3. 3

    Podávame jednoducho v miske, ale ak chceme, tak si opláchneme misku alebo šálku a kuskus natlačíme do nej a vyklopíme na tanier. Môžme podávať s rezňami, duseným mäskom, zeleninou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ajay
Takto podobne varim orzo cestovinu.
Musim vyskusat tento velky kuskus. Vacsinou varim tradicny maly kuskus.
Recept vyzera vyborne, hlavne sa mi paci, ze pouzivas zazvor.
katarina2511
Cumin nie je klasicky kmin alebo rasca. Cumin je Kmin Rimsky. Jedna sa o dva uplne odlisne druhy korenia, ktore sa kazde inac pouziva. Viac najdete na Google Search.
silvia16
Ďakujem Karatina2511. Ja žijem preč zo Slovenska už veľmi dlho, a nebola som si úplne istá ako preložiť cumin. Ďakujem. Tak to upravím v recepte čoskoro.
Takže miesto kminu/rasce pridájte Kmin Rímsky drvený.
2010
Nevola sa nahodou maftoul? myslim ze ludovo sa to vola perlickovy kuskus. Neviem z coho je tarhona ale kuskus je zo semoliny.
Inac aj taliani maju taku malu cestovinu peperino.
katarina2511
Som rada Silvia, ze si sa neurazila. Ja som pisala len preto, ze kazdy chuti inac. Ja tiez nezijem na Slovensku, ked som piekla prvykrat chlieb doma tiez som kupila cumin v domnienke, ze je to kmin aky som poznala zo Slovenska. Dnes uz mam viac skusenosti.
root
@silvia16 : Rcp by bol aj zaujímavý, ale ten bujón ako posledná surovina to dosť kazí.
silvia16
Ahoj root, bujón sa dá ľahko vynechať ak nemáš rada bujón. Ja mám rada bujón, lebo dodá ešte viacej príjemnej chuti. Ja dám radšej menej soli.
silvia16
nie katarina, som rada, že si mi poradila. Ešte som to nemala čas zmeniť a pozrieť to. Ale je to veľmi ťažké niekedy prekladať suroviny. Hlavne, keď som ja odišla zo Sr, tak som nevarila veľmi :-)
tinus
výborný recept určite vyskušam
tweety12
To s tym kminom a cuminom sa stalo aj mne :-) ja som musela vyhodit cely hrniec dusenej kapusty.Bola len knedla s masom na ktorom sa to nedalo az tak citit.
A u nas sa namiesto mletej papriky pouziva paradajkovy retlak. A taktiez davame dnu fide co su klasicke nitovky oprazene do hnedkasta na oleji.
Volame to pourkuri
amir777
Dobrý večer všetkým
Nevarte kuskus v oleji nikdy
Kuskus je syn našej krajiny
Kuskus varenia para
250 c kuskus 250ml vody + soľ
amir777
omáčka
Oleja a smažiť cibuľu
potom
Jahňacie alebo hovädzie
smažiť mäso dobre
3 lyžice paradajkový pretlak
Cesnak 20g lyžice červenej papriky 1 liter vody
Po pol hodine 100g mirkva + 200g hrach +100g zemiaky Varenie asi hodinu len zeleniny pol hodina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia