Obrátené bravčové rezne

matus113 - fotkamatus113, 13. novembra 2009
Obrátené bravčové rezne
Foto: Matus113

Klasické jedlo, ktoré niekedy prekvapí.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
0,5 dcl
4 KL
1 KL
0,3 l
3 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové rezne naklepeme a okoreníme. Dáme do strúhanky a následne do rozmiešaného vajca. Opražíme na panvici.

  2. 2

    Pripravíme si zálievku - zmiešame 0,5 dcl oleja, 4 kávové lyžičky horčice, kávová lyžička vegety, 3 dcl vody, 3 polievkové lyžice kečupu a worchesterovú omáčku.

  3. 3

    Omáčku nalejeme na mäso v zapekacej nádobe, prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 45 min.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
Je sice po Vianociach,ale ak sa niekto vrati sem mozno si precita aj moj napad .Ja rezne osolim,potriem roztlacenym cesnakom a necham odpocinut asi pol hodinku.Dam do misy struhanku a rezne hodne pritlacim do struhanky a do rozslahanych vajec ochutenych korenim.Moze sa opakovat struhanka a vajicka a dam do horuceho oleja pomaly smazit.Rezne su velmi chutne.Priloha podla chuti ale staci aj zeleninovy salat.
Vymazať
js9mxd
Ahoj matus113, u nás sa robia podobne akurát na zaliatie používam len vodu s vegetou. Moja mama má 78 a preto jej robím rezne z kuracích prs, môže ich jesť aj bez zubnej protézy a velˇmi jej chutia.
Vymazať
emila
Poznám tento recept v trošku pozmenenej forme : najskôr na rezne poukladám zeleninovú zmes Moravanku/celý obsah/, potom nalejem omáčku/presne tak ju robím/ a podlejem nálevom z MoravankyMňam
Vymazať
michsamant
moja mam taketo podobne robieva, worcestersku myslim nedava...a su velmi dobre...hovorime im Maso naopak :) mnamka
Vymazať
bambulka51
Marianka,ja som práve rozmýšľala nad kuracími prsíčkami,prsíčka by sa robili určite kratšiu dobu a hovädzie ,možno ako bravčové,ale to je len môj názor.Vyskúšaj a napíš,budem rada!
Vymazať
sovka62
@marianaluptakova : tie rezne sa pôvodne robili z hovädzieho mäsa a preto sa im aj hovorilo židovské (oni bravčovinu nejedia a vyprážaná hovädzina by bola tvrdá). Robili sa z plátkov hovädzej roštenky alebo stehna a tá strúhanka sa do nich vklepávala tĺčikom a gazdiná sa snažila dostať tam tej strúhanky čo najviac. Potom sa obalili vo vajci krátko opražili, naskladali do hrnca a podliali troškou vody, aby sa mali v čom dusiť. Tie rôzne ďalšie verzie pochádzajú z tohto receptu a sú tiež veľmi chutné.
1x nadaz
Vymazať
danenka
presne, ako pise sovka62, povodny recept bol z hovadziny, ale uz aj ja to robim z bravcoveho ale robila som aj z hydiny, a dusit ich davam do tlakoveho hrnca, za pol hodinky je to hotove a makucke
Vymazať
babidka
ja ich robievam v ich "povodnej" podobe ako pise @sovka62 a my och volame "klepane maslove rezne" kvoli tomu , ze sa do nich ta struhanka vklepe.ale kazdy robi tak , ako ich ma rad a urcite vyskusam aj tento recept :-)
Vymazať
tinca
@sovka robím ich presne ako ty strúhanka sa má do nich zaklepať potom do vajca, uložím na pekáč, polejem výpekom z panvice a troškou vody no a predtým ako @bozulka soľ,korenie a cesnačik. Zapiecť do mäkka. Robím ich bravčové. Ale to mäso je ako vatička a šťava mňam.
Vymazať
evia
super, určite vyskúšam. matus113 pozri na komentáre k starosvetským zemiakom a skús nám poradiť, díky
Vymazať
danap
sovka62 aj ja ich uz roky robim z hovadzieho masa a mame ich velmi radi, lebo su vyborneeeee ☺☺☺
Vymazať
marali
Vyborne,konecne mam hladany recept.Pytala som si ho od bab,ktore ho maju a stale nie a nie dodat. Varecha je super najdem tu masove recepty pre spolubyvajuceho a zeleninove pre mna,mnam
Vymazať
evanaaa
Sovka, danap a ostatní čo spomínajú hovädzie mäso - tento recept má veľa rokov a ozaj bol pôvodne len z hovädzieho mäsa, kde vlastne vyniklo to, že aj tvrdšie mäso môže byť mäkučké , ale časom si ho ľudia prispôsobili podľa seba. Dokonca, mám dojem, že sa ani zálievky nerobili, len sa mäso opatrne pieklo v rúre.
Vymazať
evanaaa
Zdá sa mi veľa tej zálievky. Ja som spočiatku žiadnu nerobila, mäso som podliala len výpekom, teraz aj keď urobím zálievku, tak len malé množstvo, aby mäso nebolo rozmočené, na slabé podliatie.
Vymazať
janger
Robila som to vcera, velmi chutne! Ta fotka je vtipna. Podla prveho pohladu som myslela, ze to bude nieco africke! Vyzera to na mapu Afriky :-))). Dakujem za recept.
Vymazať
garanco
Tiež ich robievam z hovädzieho,/ako to píše @sovka /, opečené ich ukladám do tlakového hrnca, urobia sa rýchlejšie a v lete nemusím zapínať rúru.
Vymazať
remcula
Dělám hodně podobně, ale bez zálivky. Postup je stejný, jen řízky dám do trouby, zaliju vývarem, nebo vývarem z kostky masoxu (asi půl litru), na každý řízek dám plátek anglické slaniny a dusím v troubě do změknutí. nemají chybu. tento recept je zase jiný, moc se mi líbí.
Vymazať
violetacamorova
Tiež bol tento recept pôvodne z hovädzieho mäsa a buď sa dusili v vo výpeku sa opražila cibuľa, pridala mletá paprika a vegeta , voda a rezne sa v tom dusili do mäkka, alebo sa poukladali na plech, podliali vodou a mohla sa dať na vrch rezňov sterilizovaná uhorka plátok, alebo plátok slaniny a aj oboje a v rúre sa dusili domäka. Pri hovädzine to malo výhodu, že mäso bolo stále výborné mäkučké. My sme mali aj vlastné hovädzie mäso a vtedy, keď bola kravička staršia tak to bola istota, že budeme mať chutné jedlo.
Vymazať
garanco
V podobe, ako píše @sovka , robievala tieto rezne pred mnohými rokmi ( viac ako 30) moja mama, no odvtedy jedlo prešlo mnohými názvami aj druhom mäsa, no podstata ostáva rovnaká.
Vymazať
klivia51
presne tak garanco, ja tento recept mám už tiež 30 rokov. nechcem tu nikomu vnucovať ako sa má presne piecť,, ja som to robila z rôzných druhov mäsa, hovedie, teľacie ale najčastejšie bravčové kare,,postum mám ten isty ale na vrch dávam veľa nakrajanej cibuľe a všetko zalejem kečupom,mäsko je mäkkučké a k tomu zemiakové pyré, priloha podľa toho čo mate doma kysl.uhorka alebo zel.šalatik......voláme to moravské rezne recept mám z Moravy...
Vymazať
hortenzia51
Matuš 113, máš dobré vynovený recept ja tiež pečiem také rezne ala vyskušam ten tvoj.. už teraz viem ,že je vynikajúúce a veľmi chutné mäsko hlavné mäkkučke ... inšpirácia na nedeľný obed... ďakujem...
Vymazať
valka5555
Ja tie rezne robievam hodne dlho ,a navrch dam kolieska cibule dodaju tomu dobru. chut.su ozaj super .ale s tov zalievkov vyskusam tiez .....dakujem
Vymazať
zuzu1234
My ich robíme z kuracieho mäsa, iba nasoliť, príp. trošíčku aj pokoreniť, obaliť v strúhanke a vo vajíčku a opiecť z oboch strán na rozpálenom oleji. Netreba ich už ani zapekať alebo dusiť.
Vymazať
boodkaa
je to naozajstna pochutka, velmi casto ich robim so zemiakovou kasou posypanou vnatou z cibulky..robim aj bravcove aj hovadzie, priznacam, ze hovadzie su chutnejsie..do rozslahaneho vajicka pridavam trosku prasku do peciva, potom, ked ich prazite, su nadherne nadychane..marinadu robim bez oleja, vobec ho tam netreba a to od oka - v horucej vode rozpustim bujom - ciry, masox, alebo hovadzi, potom pridam len horcicu a kecup.Zalejem maso, aby bolo cele zakryte ;).
Vymazať
korbacik
... robila som v nedeľu, dcéra to nevedela vynachváliť. Ale priznám sa, marinádu som trochu obmenila - dala som tam aj med, citrón, korenie steak 7 korení, trochu kari a 6 guličiek borievky. Ale základ bol podľa Teba. Fantastické to bolo! Mali sme to so zem. pyré.
Vymazať
chatettenoir
Nedavno som robila inspirovana vasim receptom. Boli paradne, makkucke. Zalievku som urobila inu: vyvar, horcica, biele vino. Po upeceni som stavu dorobila na omacku. Fakt skvele, vdaka.
Vymazať
zuzakac
Ako tu už bolo popísané, originál židovské rezne sú z hovädzieho mäsa, ale po vypražení ich dávam na cibuľový základ s trochou paradajkového pretlaku a počas dusenia podlievam červeným vínom. Je to úžasné sviatočné jedlo.
Vymazať
wiwi
Milý Matúš na obalenie 0,5 kg rezňov je potrebné aspoň 3 - 4 ks vajíčok.....jedno ako píšeš v recepte určite nestačí.....iba ak si kúzelník :))))) ....nič v zlom ... rezne sú mňááááám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia