Zuppa di pesce - rybacia polievka (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Vincenza Miele
10 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do veľkého hrnca nalejeme trochu oleja, cibuľu nakrájame najemno a opražíme na oleji. Pridáme celé strúčiky cesnaku, opražíme ich a potom z hrnca vyberieme a zahodíme. Ďalšia možnosť je cesnak nastrúhať na jemnom strúhadle priamo do hrnca.
- Cibuľu s cesnakom zalejeme vínom a necháme ho trocha odpariť. Potom pridáme paradajkový pretlak, polievku zalejeme vodou, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Varíme asi 10 minút. Morské plody prepláchneme pod studenou vodou.
- Následne do polievky vložíme morské plody. Ak ich nemáme k dispozícii, môžeme použiť mäso z akejkoľvek ryby alebo mušle.
- Polievku varíme ďalších asi 20 minút. Potom znova, ak treba, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Podávame s čerstvým chlebom. Táto polievka sa jedáva v Taliansku na Vianoce a je typická hlavne v oblasť okolo Neapolu.