Zuppa di pesce - rybacia polievka (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Vincenza Miele

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do veľkého hrnca nalejeme trochu oleja, cibuľu nakrájame najemno a opražíme na oleji. Pridáme celé strúčiky cesnaku, opražíme ich a potom z hrnca vyberieme a zahodíme. Ďalšia možnosť je cesnak nastrúhať na jemnom strúhadle priamo do hrnca.
  2. Cibuľu s cesnakom zalejeme vínom a necháme ho trocha odpariť. Potom pridáme paradajkový pretlak, polievku zalejeme vodou, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Varíme asi 10 minút. Morské plody prepláchneme pod studenou vodou.
  3. Následne do polievky vložíme morské plody. Ak ich nemáme k dispozícii, môžeme použiť mäso z akejkoľvek ryby alebo mušle.
  4. Polievku varíme ďalších asi 20 minút. Potom znova, ak treba, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  5. Podávame s čerstvým chlebom. Táto polievka sa jedáva v Taliansku na Vianoce a je typická hlavne v oblasť okolo Neapolu.