Zuccotto - exkluzívna šľahačková bomba fotorecept
Foto: alexdidi
"Malá tekvica", florentský krémový zákusok je veľmi chutný dezert pochádzajúci z Talianska. Túto moju verziu asi nenájdete v žiadnej kuchárskej knihe, pretože vznikla v Zobraziť celý popis"Malá tekvica", florentský krémový zákusok je veľmi chutný dezert pochádzajúci z Talianska. Túto moju verziu asi nenájdete v žiadnej kuchárskej knihe, pretože vznikla v mojej kuchyni spojením niekoľkých receptov. Toto je výsledok niekoľkých skúšok, až kým som ho nedotiahla priam k dokonalej chuti(podľa mňa). Vyskúšajte, verím, že aj vám bude chutiť tak ako nám.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
PIŠKÓTOVÝ PLÁT A KORPUS: | |
4 ks |
|
120 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
|
|
PLNKA: | |
400 ml |
|
120 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
6 PL./amaretto |
|
2 ČL, silná čierna |
|
OZDOBENIE: | |
200 ml |
|
20 g |
|
2 ČL, silná čierna |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Menší plech na pečenie a tortovú formu s priemerom 22cm si vyložíme papierom na pečenie.Rúru zapneme na 180stC. Vajcia so soľou a cukrom šľaháme el. šľahačom do hustej peny. Metličkou zľahka zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva a škrób. múčku. Vylejeme na pripravený plech a do tortovej formy. Pečieme 10-15 minút. Po miernom vyhladnutí stiahneme papier a po úplnom vychladnutí piškótový plát pokrájame na trojuholníky.
-
2
Misu s priemerom 22cm vyložíme potravinárskou fóliou a piškótovými trojuholníkmi. Menšími kúskami vyplníme prípadné medzery a pokvapkáme 2 PL likéru.
-
3
Pripravíme si pĺnku: vo vodnom kúpeli rozpustíme varovú čokoládu, primiešame 2 PL likéru, kávu a necháme mierne vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny s cukrom, prišľaháme pripravenú čokoládu. 100 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme do tuha a zľahka primiešame k maslovo-čokoládovej zmesi(tmavý krém). 300ml šľahačkovej smotany vyšľaháme a zľahka primiešame horkú čokoládu postrúhanú na hrubšom strúhadle(svetlý krém).
-
4
Trojuholníky v mise natrieme krémom zo šľahačky s postrúhanou čokoládou(svetlý krém).
-
5
Vlejeme krém z roztopenej čokolády(tmavý krém).
-
6
Doplníme svetlým krémom.
-
7
Prikryjeme upečeným tortovým korpusom. Misu zakryjeme a aspoň na 4 hodiny uložíme do chladničky.
-
8
Medzitým vysypeme mandľové lupienky do pekáča a dáme pod gril asi na 5 minút. Občas premiešame. Necháme vychladnúť. 200ml šľahačkovej smotany vyšľaháme do tuha s práškovým cukrom a kávou.
- 9
Dezert vyklopíme na podnos a odstránime fóliu.
- 10
Vrch potrieme pripravenou šľahačkou a posypeme opraženými mandľami.
- 11
Čokoládová mašľa a stužka: Do marcipánu vmiesime preosiate kakao a vyvaľkáme na obdĺžnik veľkosti 20 x 11cm. Rozkrájame na 8 rovnako širokých pásov. 5 pásov použijeme na stužky a ich konce šikmo zrežeme. Z ostatných pásov poskladáme mašľu a dáme ju do stredu.
- 9
su naozaj originalne ,vhodne publikacie.Vela kucharskych knih je pekne ilustrovanych ,ale z receptov si clovek vela nevyberie.
Tvoje na Vareche su vyborne a pouzitelne vsetky !!!