Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Filety zo zubáča trochu opláchneme a vysušíme. Kožu nakrojíme. Z oboch strán rybu okoreníme a osolíme. Na panvičke s roztopeným maslom rybu opražíme, najskôr na strane, kde je koža. Otočíme a zmiernime plameň.
Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu v chladničke, aby pustil šťavu a nebol horký.
- Cukinu, cibuľu, jarnú cibuľku a paradajky nakrájame na plátky, papriku na väčšie kusy. Všetku zeleninu opečieme na olivovom oleji alebo na grile, osolíme a okoreníme. Podávame s varenými zemiakmi a bylinkovým maslom.
- NÁŠ TIP: Bylinkové maslo si pripravíte tak, že maslo necháte povoliť, primiešate cesnakovú pastu, soľ, korenie a mix
čerstvých nasekaných byliniek. V čistej nádobke nechajte stuhnúť.
|