Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi

Autor receptu: redakcia

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety zo zubáča trochu opláchneme a vysušíme. Kožu nakrojíme. Z oboch strán rybu okoreníme a osolíme. Na panvičke s roztopeným maslom rybu opražíme, najskôr na strane, kde je koža. Otočíme a zmiernime plameň. Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu v chladničke, aby pustil šťavu a nebol horký.
  2. Cukinu, cibuľu, jarnú cibuľku a paradajky nakrájame na plátky, papriku na väčšie kusy. Všetku zeleninu opečieme na olivovom oleji alebo na grile, osolíme a okoreníme. Podávame s varenými zemiakmi a bylinkovým maslom.
  3. NÁŠ TIP: Bylinkové maslo si pripravíte tak, že maslo necháte povoliť, primiešate cesnakovú pastu, soľ, korenie a mix čerstvých nasekaných byliniek. V čistej nádobke nechajte stuhnúť.