Zubáč marinovaný v pive

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filetu zo zubáča osušíme, v nádobe ju zalejeme pivom. Necháme 2–3 hodiny (podľa hrúbky) v chladničke odležať. Potom ju osolíme a pečieme z oboch strán na masle.
  2. Zemiaky očistíme, uvaríme, scedíme. Pridáme maslo, soľ, pokrájanú mladú cibuľku, petržlenovú vňať a všetko spolu popučíme. Červenú papriku upečieme v rúre pri 200–220°C dočierna. Vyberieme a zakryjeme v nádobe (potravinárskou fóliou) vzduchotesne na 10 minút, nech sa sparí, potom ju očistíme od upečenej šupky.
  3. Papriku nakrájame na rezance, cesnak na plátky a spolu krátko podusíme na masle s tymianom, soľou a troškou piva. Všetko spolu podávame s plátkom citróna.
  4. Poznámka: Rybu pripravujeme ako poslednú, aby nebola na tanieri suchá.