Zubáč marinovaný v pive
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
65 minút tepelná úprava |
Postup- Filetu zo zubáča osušíme, v nádobe ju zalejeme pivom. Necháme 2–3 hodiny (podľa hrúbky) v chladničke odležať. Potom ju osolíme a pečieme z oboch strán na masle.
- Zemiaky očistíme, uvaríme, scedíme. Pridáme maslo, soľ, pokrájanú mladú cibuľku, petržlenovú vňať a všetko spolu popučíme. Červenú papriku upečieme v rúre pri 200–220°C dočierna. Vyberieme a zakryjeme v nádobe (potravinárskou fóliou) vzduchotesne na 10 minút, nech sa sparí, potom ju očistíme od upečenej šupky.
- Papriku nakrájame na rezance, cesnak na plátky a spolu krátko podusíme na masle s tymianom, soľou a troškou piva. Všetko spolu podávame s plátkom citróna.
- Poznámka: Rybu pripravujeme ako poslednú, aby nebola na tanieri suchá.
|