Živánska
Autor receptu: janula1989
Ja, ako niekdajší mäsožravec, ktorý pred nedávnom prišiel na to, že aj jedlá bez mäsa môžu
byť chutné, som sa chcela udobriť s našou mužskou polovicou domácnosti po pár dňovej
"takmer absencii" mäsa (šunka a saláma sa samozrejme nerátajú). Tak vznikla táto
Živánska.
2 porcie |
30 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme nakrájame na kolieska, cibuľu tak isto, slaninu na pásiky a papriku na veľké kocky. Do pekáča dáme alobal a spravíme prvú vrstvu.
- Pripravíme si bravčové mäso. Odblaníme, aby bolo čisté a nakrájame na menšie obdlžníky asi 1cm hrubé aby pekne zmäklo a neostalo tvrdé kým sa ostatné suroviny uvaria.
- Pridáme ho do pekáča k zelenine a slanine :)
- Spravíme ešte jednu takú istú vrstvu. A kedže ja milujem paradajky, tak som si tam jednu dala :) určite tomu neuškodila.
- Pekne to všetko uzavrieme aj po stranách, aby nám nevytiekla šťava a všetko sa v nej dobre udusilo.
- Po jednej hodinke na 200 stupňov ju otvoríme a možeme posypať syrom, už len kôli vzhľadu necháme dopiecť asi 10 minút na vrchnom prudkom ohreve. A voilà Živánska je na svete. Dobrú chuť!