Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Mala som nachystané rezne z karé, ale vnuk volal, že mu vyprážané nerobí dobre. Tak som zmenila receptúru a toto sa mi podarilo:
6-8 porcií |
25 minút príprava |
90-100 minút na 175 °C |
Postup
- Karé som naklepala, na okrajoch narezala a osolila.
- Na dno rímskeho hrnca som naukladala na kolieska nakrájanú cibuľu a na ňu som naukladala kúsky údenej slaninky.
- Na cibuľovo-slaninkové lôžko prišli naklepané rezne z karé, ktoré som okrem soli ešte aj okorenila a posypala sladkou červenou paprikou.
- Ďalšie poschodie bola zas cibuľka a na kolieska nakrájaná domáca klobáska,
- vrstva ochuteného mäsa
- a zas vrstva cibule a slaniny.
- Na vrchnú vrstvu vyšlo zas ochutené mäso,
- ktoré som pokvapkala troškou oleja a podliala som to všetko kvapkou bieleho vína. Všetko som dala piecť do trúby na 175 °C asi na 1,5 hodiny. Šťavy bolo neúrekom a mäsko bolo nádherne upečené.
- Podávala som s varenými zemiakmi, pre vnúčence som upiekla zemiaky v trúbe a s ľadovým šalátom.