Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Mala som nachystané rezne z karé, ale vnuk volal, že mu vyprážané nerobí dobre. Tak som zmenila receptúru a toto sa mi podarilo:

6-8
porcií
25 minút
príprava
90-100 minút
na 175 °C

Postup

  1. Karé som naklepala, na okrajoch narezala a osolila.
  2. Na dno rímskeho hrnca som naukladala na kolieska nakrájanú cibuľu a na ňu som naukladala kúsky údenej slaninky.
  3. Na cibuľovo-slaninkové lôžko prišli naklepané rezne z karé, ktoré som okrem soli ešte aj okorenila a posypala sladkou červenou paprikou.
  4. Ďalšie poschodie bola zas cibuľka a na kolieska nakrájaná domáca klobáska,
  5. vrstva ochuteného mäsa
  6. a zas vrstva cibule a slaniny.
  7. Na vrchnú vrstvu vyšlo zas ochutené mäso,
  8. ktoré som pokvapkala troškou oleja a podliala som to všetko kvapkou bieleho vína. Všetko som dala piecť do trúby na 175 °C asi na 1,5 hodiny. Šťavy bolo neúrekom a mäsko bolo nádherne upečené.
  9. Podávala som s varenými zemiakmi, pre vnúčence som upiekla zemiaky v trúbe a s ľadovým šalátom.