Žinčicová polievka

Žinčicová polievka s údeným pstruhom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Tretinu mrkvy a paštrnáka nakrájame na rezančeky (odborne sa to volá julienne) a krátko povaríme v troche vývaru spolu s hráškom. Vyberieme a dáme bokom.
  2. Zvyšok mrkvy a paštrnáka pokrájame na kocky a dáme variť do litra osolenej vody s bobkovým listom, celým novým a čiernym korením asi na 15 minút. Potom vlejeme žinčicu a povaríme.
  3. Pred podávaním pridáme do polievky pokrájané bylinky (ligurček, petržlenovú vňať, mätu), podľa potreby dosolíme a okoreníme čerstvým mletým korením.
  4. Do tanierov najprv naporciujeme údeného pstruha, hrášok s julienne zeleninou, žĺtok z prepeličieho vajca a ozdobíme pažítkou a kôprom. Až na stole zalejeme horúcou žinčicovou polievkou.