Foto: makinka31
K zime na Slovensku určite patrí kyslá kapusta....
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia si narežeme, rozklepeme. Pozor nesolíme, pretože dávame kyslú kapustu, ktorá je slaná... Mäsko okoreníme, dáme hrsť kyslej kapusty,
-
2
na to plátky syra,
-
3
šunku,
-
4
kápiu
-
5
a zrolujeme, zviažeme (ja používam niť), kto robí inak, tak si urobí svojím spôsobom.Na panvicu nalejeme 1 PL oleja(olivový, slnečnicový), dáme pokrájanú cibuľku, ktorú osmahneme dozlatista, dáme rolády, zprudka opražíme. Pridáme vriacu vodu a dusíme do mäkka.
-
6
Podávame s udusenou ryžou alebo inou prílohou.Dobrú chuť...
Diskusia k receptu