Foto: frezia68
Tento recept sa využíva aj na svadbách,je tradičným jedlom zemplína,ale v rôznych obmenách ho poznáme asi v každom kúte Slovenska.Recept tu už bol uvedený Zobraziť celý popisTento recept sa využíva aj na svadbách,je tradičným jedlom zemplína,ale v rôznych obmenách ho poznáme asi v každom kúte Slovenska.Recept tu už bol uvedený a chcela som ho uviesť so zmenou-v pekáči dusený v rúre,ale zasa je teplo..........
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso z pliecka pomelieme.Cibuľu spražíme na oleji,na koniec pridáme trocha červenej papriky a dáme vychladnúť.
-
2
Ryžu premyjeme a hodíme na 5 min.do vriacej vody,precedíme,necháme vychladiť.Potom mäso a ryžu zmiešame s cibuľkou,pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku,soľ,vajce,MČK a 1 malý paradajkový pretlak. Touto zmesou budeme plniť kapustné listy.
-
3
Medzitým sme z hlávky kapusty odstránili hlúbik a dali povariť do vody asi na 15 min.,aby sme postupne oddelili jednotlivé listy.Hrubšiu časť listu odrežeme a pripravíme si listy na plnenie približne rovnakej veľkosti. Z listu urobíme lievik,plníme a zatlačíme,aby sa pri varení neotvoril.
-
4
Dno hrnca vyložíme zvyšnou kapustou,aby sa holúbky nepripálili a na kapustu ukladáme lieviky do kruhu až celé dno vyplníme.Ukladáme aj 2-3 vrstvy na seba,podľa množstva plnených listov.Zalejeme vodou,kde pridáme 1 malý pretlak,trocha soli a varíme na miernom ohni asi hodinu.
Vdaka, ze som si ho tymto receptom pripomenula