Žemľová knedľa s oravskou slaninou (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Túto knedľu som robila k bravčovému zaprávanemu. Je výborná. Slanina jej dodá
výbornú chuť. Ďalšou výhodou je rýchla príprava.
Postup
- Staršie rožky som pokrájala na kocky.
- Tiež som si pokrájala 2 stredné cibule a aj slaninu.
- Na oleji som do sklovita opiekla cibuľu, potom som k nej pridala slaninu. Krásne to rozvoniavala po kuchyni. Nechala som to trochu vychladnúť. Potom som k cibuli pridala veľa petržlenovej vňati.
- K dvom vajíčkam som pridala aj bielko , ktoré mi zostalo z varenia mäsa. Bielka by sa mali zvlášť vyšľahať. Ja som si však robotu uľahčila. Vajíčka som rozmiešala v mlieku a naliala som ich na nakrájané pečivo. Všetko som osolila ,okorenila , pridala som nastrúhaný muškátový orech. Rožky som zaliala mliekom s vajíčkami , pridala som cibuľu so slaninou. Dobre som masu premiešala. Nechala som ju chvíľu odstáť.Ak sa vám zdá masa riedka , stačí je zahustiť 1 pl hrubej múky.
- Z masy som vyformovala knedle veľkosti tenisovej loptičky.
- Knedle som varila vo vriacej osolenej vode asi 15 minúť.
- Podávala som ju s bravčovým zaprávaným.