Žemľová knedľa (fotorecept)

Autor receptu: bogar

prvý krát som niečo také robila a veru nie posledný :) ...... veľmi dobrééé odporúčam .... :)

4
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. rozpustila som si maslo na ktoré som si dala opražiť cibuľku ....
  2. potom som pridala šunku a krátko ju popražila .......
  3. na pokrájané staršie žemle som vyliala teplú zmes, koreniny, soľ, a posekanú vňať a dve vajíčka . Všetko som premiešala a nechala chvíľku postáť ....
  4. zmes som jemne zahustila strúhankou kto preženie môže rozriediť opäť mliekom .....
  5. takúto zmesku som rozdelila na dva bochníky a vytvarovala som na fólií ´´knedľu´´......
  6. asi takto.-...... :)
  7. urobila som si z nich "salónky" poriadne som konce zviazala niťou jemne a opatrne som ich popichala ostrím nožom a šup do vriacej posolenej vody.... :)
  8. skúsila som trochu skrášliť osolenú vodu tak že som roztlačila do nej dva strúčiky cesnaku :) ...... povaríme nezabudneme otáčať ... :) po uvarení som ich rozbalila a potrela maslom ... :) ..........a dobrú chuť