Žemľová knedľa (fotorecept)
Autor receptu: bogar
prvý krát som niečo také robila a veru nie posledný :) ...... veľmi dobrééé odporúčam .... :)
4 porcie |
15 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- rozpustila som si maslo na ktoré som si dala opražiť cibuľku ....
- potom som pridala šunku a krátko ju popražila .......
- na pokrájané staršie žemle som vyliala teplú zmes, koreniny, soľ, a posekanú vňať a dve vajíčka . Všetko som premiešala a nechala chvíľku postáť ....
- zmes som jemne zahustila strúhankou kto preženie môže rozriediť opäť mliekom .....
- takúto zmesku som rozdelila na dva bochníky a vytvarovala som na fólií ´´knedľu´´......
- asi takto.-...... :)
- urobila som si z nich "salónky" poriadne som konce zviazala niťou jemne a opatrne som ich popichala ostrím nožom a šup do vriacej posolenej vody.... :)
- skúsila som trochu skrášliť osolenú vodu tak že som roztlačila do nej dva strúčiky cesnaku :) ...... povaríme nezabudneme otáčať ... :) po uvarení som ich rozbalila a potrela maslom ... :) ..........a dobrú chuť