Foto: ailuj82
Moja verzia "francúzskych" zemiakov
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Na oleji si opečieme cibuľku /alebo pór/ nakrájanú na tenké kolieska
-
2
pridáme očistené zemiaky, ktoré sme si nakrájali na 0,5 cm kolieska
-
3
chvíľu opečieme a podlejeme asi 1 dcl vody, posolíme a prikryjem pokrievkou. Občas premiešame a dusíme do polomäkka
-
4
kým sa zemiaky dusia, očistíme a nakrájame vajíčka na krúžky a šunku na kocky
-
5
Ponorným mixérom rozmixujeme mlieko, vajíčka, tvaroh a vegetu.
-
6
Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, uložíme polovicu zemiakov
-
7
ďalšia vrstva je šunka
-
8
potom rozložíme vajíčka
-
9
nakoniec poukladáme ostatné zemiaky aj so šťavou v ktorej sa dusili a zalejeme tvarohovou "plnkou"
-
10
Pečieme na 200°C asi 30-40 min.
Diskusia k receptu