Zemiaky s tvarohom fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 4. augusta 2010
Zemiaky s tvarohom (fotorecept)
Foto: ailuj82

Moja verzia "francúzskych" zemiakov

6
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
3 ks
1 PL
3 ks
20 dkg
2 dcl
1 ks
2 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Na oleji si opečieme cibuľku /alebo pór/ nakrájanú na tenké kolieska

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme očistené zemiaky, ktoré sme si nakrájali na 0,5 cm kolieska

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    chvíľu opečieme a podlejeme asi 1 dcl vody, posolíme a prikryjem pokrievkou. Občas premiešame a dusíme do polomäkka

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kým sa zemiaky dusia, očistíme a nakrájame vajíčka na krúžky a šunku na kocky

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ponorným mixérom rozmixujeme mlieko, vajíčka, tvaroh a vegetu.

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, uložíme polovicu zemiakov

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ďalšia vrstva je šunka

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    potom rozložíme vajíčka

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    nakoniec poukladáme ostatné zemiaky aj so šťavou v ktorej sa dusili a zalejeme tvarohovou "plnkou"

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pečieme na 200°C asi 30-40 min.

    Zemiaky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evanaaa
Zvláštna obmena a môže byť celkom chutná, veď sú tam aj dobré ingrediencie.
katamama
Dobrá verzia, určite stojí už kvôli zmene na vyskúšanie.
jerica
mám rada francúzke zemiaky , len miesto šunky si dám klobásku , ostatné spravím podľa tvojho receptu. Hlávkový šalát , alebo uhorkový , mňam. KK. :-))
tinca
moja maminka to robila ockovi, ale tvaroh /domáci/ len rozmrvila, lebo on nemal rád s klobásou. Dobré kyslé mlieko, mňam
ailuj82
Manžel má pečeňovú dietu pri ktorej musí jesť veľa tvarohu tak som to vymyslela takto :)
zdezda
Výborné, práve zajtra robím tieto zemiaky so slovenskou točenou, tak namiesto smotany skúsim tvaroh :-)
3496_1273988640 - profilový obrázok
ipo
ipo
Čo tak zameniť tvaroh za bryndzu?! To by som mohol skúsiť.
slavsorcerer
V slovenskej kuchyni je známy recept ,,Švajčiarske zemiaky,, je to chutné, teraz si nespomínam či tam bolo aj nejaké mäsko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia