Zemiaky

Zemiaky s kyslým mliekom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo.* Dnes je s týmto jedlom spojený jeden problém - kyslé mlieko. Z mlieka kúpeného v obchode sa urobiť nedá, neskysne, ale skôr sa pokazí. Môžete použiť acidofilné mlieko alebo kefír, ale nie je to ono. Ale ak máte možnosť kúpiť mlieko z farmy, tak to kyslé mlieko z neho bude krásne a chutné.

4-5
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme, narežeme na štvrtiny a v slanej vode uvaríme.
  2. Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Ak púšťa málo tuku, pridáme lyžicu masti (alebo oleja). Pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme.
  3. Na tento základ dáme uvarené a scedené zemiaky a dobre premiešame. Ihneď podávame s kyslým mliekom.