Zemiaky s cuketou (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ... a keďže ho momentálne nemám, nahradila som špenát cuketou ...

5-6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Smotanu, očistený cesnak, vetvičky timiánu dáme do rajničky na oheň a tesne predtým, ako začne smotana vrieť, ju stiahneme z ohňa, pridáme soľ, korenie, strúhaný muškátový oriešok a necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na 3 mm plátky, rovnako upravíme aj cuketu ... tú nešúpame, je mladá a pod šupkou má najviac vitamínov a živín ...
  3. Zapekaciu misu alebo menší pekáčik vymažeme maslom, vložíme polovicu zemiakov, na ne naukladáme rovnako krájanú cuketu ... a na vrch opäť zemiaky. Každú vrstvu posolíme a pokoreníme ...
  4. Všetko zalejeme smotanou a dáme piecť. Pätnásť minút pred koncom pečenia posypeme pokrm strúhaným syrom a spolu zapekáme.
  5. Pečiem dovtedy, kým zemiaky zmäknú a povrch sa zapečie ...Hotovo ... :) dobrú chuť