Zemiaky s cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: methi

V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať s rôznymi plackami a obľúbeným čatní.

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme vodu, ktorú osolíme, vložíme zemiaky a pridáme mletú kurkumu. Vodu privedieme do varu a zemiaky na stredne silnom ohni, zakryté varíme asi 8 minút, do mäkka. Ale nesmieme ich rozvariť.
  2. Uvarené zemiaky scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
  3. V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu, čili papričky, karí lístky, ktoré necháme prasknúť.
  4. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme, kým nezavonia. Neoprážame do hneda.
  5. Nakoniec pridáme predvarené zemiaky a dobre všetko premiešame. Opekáme na miernom ohni ešte ďalšiu minútku.