Zemiaky s cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: methi
V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať s rôznymi plackami a obľúbeným čatní.
Postup
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme vodu, ktorú osolíme, vložíme zemiaky a pridáme mletú kurkumu. Vodu privedieme do varu a zemiaky na stredne silnom ohni, zakryté varíme asi 8 minút, do mäkka. Ale nesmieme ich rozvariť.
- Uvarené zemiaky scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
- V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu, čili papričky, karí lístky, ktoré necháme prasknúť.
- Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme, kým nezavonia. Neoprážame do hneda.
- Nakoniec pridáme predvarené zemiaky a dobre všetko premiešame. Opekáme na miernom ohni ešte ďalšiu minútku.