Foto: monzet
Je to naša obľúbená rýchlovka.Keď nemám veľa času,urobím tieto zemiačiky.Sú jednoduché,šikovne hotové a sýte.
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené,pokrájané zemiaky dáme na panvicu s olejom,osolíme,okoreníme,prikryjeme a opečieme.Pár krát poprevraciame,aby nezhnedli viac,ako je nutné.Keď sú opečené,dáme strúhaný oštiepok,opäť zakryjeme a necháme ho roztopiť.Premiešame a chvíľku opekáme aj s oštiepkom.Aby bol nielen roztečený,ale chytil aj fajnučkú kôrku. Na záver už len zalejeme rozšľahanými vajíčkami,premiešame,prikryjeme,odstavíme z plameňa a necháme dôjsť.Dobrú chuť. (Niekedy pridávam aj kocky údenej,alebo oravskej slaninky.Aj tak sú veľmi chutné)
aroooo môže byť aj údený syr,robila som aj tak,ale priznám,už to nie je tak fantasticky oštiepkové:-))