Zemiakový šalát so šampiňónmi fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tú teraz predstavím viaceré variácie zemiakového šalátu po mojej úprave. Možno niekto bude mať chuť aj na takúto verziu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme nakrájame na drobno a dáme variť do hrnca s vodou a soľou. Na panvicu s výpekom od mäsa dáme nakrájaný pór s maslom dusiť. Ak nemáme výpek tak trochu oleja. Aj je pór mäkký a rozpadá sa pridáme posekaný cesnak. Necháme chvíľu nech cesnak pre vonia.
-
2
Ďalej na panvicu pridáme očistené a nakrájané šampiňóny na väčšie kusy. Asi 3 cm. necháme dusiť. Pridáme korenie, rascu medzi prsty a nastrúhanú kôru s citróna aj šťavu z neho. Dusíme aby šampiňóny boli mäkké.
-
3
Teraz si zemiakový škrob dobré premiešame v smotane. Keď sú aj šampiňóny hotové, tak to nalejeme do panvice a miešame. Ako nám to zhustne tak panvicu odstavíme zo sporáka.
-
4
Zemiaky sa zatiaľ uvarili, vodu zlejeme preč, alebo do polievky. Do hrnca k zemiakom pridáme udusené šampiňóny z panvice a premiešame. Necháme chladnúť.
-
5
Tu je jedna ukážka využitia šalátu k mäsu, bez majonézy.
-
6
Keď nám zemiaky so šampiňónmi vychladli, tak k ním dáme majonézu a dobré premiešame. Necháme v chladničke postať aspoň 1 hodinu. Tu je ukážka hotového šalátu s mäsom.
-
7
Tak isto môžme šalát využiť na raňajky, alebo olovrant. Možno i večeru zo šunkou, alebo uvareným vajcom. Tak isto sa dá jesť samotný. Má ohromnú chuť.
-
8
Tak ak niekomu zachutí potom želám dobrú chuť!
Diskusia k receptu